1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Skriti dragulj Jadrana, ki čaka na vaš obisk

23. 8. 2023; 10.15
Avtor: K.M.
Obonjan 1

Obonjan, skriti hrvaški dragulj foto: Promocijski material

Vročinski val nas številne, ki dneve preživljamo v službi, kar sili v to, da razmišljamo o morju. Ste med nami tudi vi? Potem preverite našo idejo za krajši izlet na morje, ki je primerna tudi za vroč september.

Hrvaška obala predstavlja številne lokacije, ki jih je vredno obiskati. Vse od severnih Istre in Kvarnerja pa vse do južne Dalmacije. Ob vsakem obisku nam s svojo naravno danostjo, čistim morjem, okusno kulinariko in tudi še neodkritimi kotički dokaže, zakaj je med najbolj priljubljenimi evropskimi poletnimi destinacijami. Sredi obdobja visokih temperatur, ki nas opozarjajo na to, da se poletje še ni končalo, in z upanjem, da bo vroč ostal tudi september, pa je še bolj mamljiva.

Obonjan Island Resort je počitniška destinacija na otoku, velikem le 136 hektarjev, obdanim s toplim Jadranskim morjem, dovolj odmaknjenem, da se izognete stresu vsakdanjega življenja, pa vendar blizu Šibenika.

V iskanju miru 

Še boljše je, če na morskem oddihu združimo vse tiste stvari, ki nam v vsakdanu manjkajo. Torej, čisto osvežujoče morje, nekaj razvajanja in predvsem mir. Bi nam verjeli, če bi vam zaupali, da smo odkrili ravno to? Govorimo o skritem dragulju Jadrana, ki kar čaka na vaš obisk. Gre za majhen otok Obonjan, ki postaja vse bolj priljubljen tudi med Slovenci. Predstavlja idilično destinacijo za sprostitev in uživanje v naravi, a si lahko hkrati privoščite tudi nekaj luksuznega dopusta. 

Na otoku je tudi bazen s slano vodo. foto: Promocijski material

Plaže istočasno ponujajo sprostitev in pridih luksuza. foto: Promocijski material

Obonjan je bil nekoč znan kot otok mladosti, saj je bil priljubljeno letovišče za mlade. Zgodovina otoka sega več stoletij nazaj, ko so ga uporabljali kot zatočišče za ribiče in mornarje. V zadnjih letih je otok doživel preobrazbo in postal priljubljena turistična destinacija. Danes se na njem razvija edinstven turistični koncept s poudarkom na počitnicah v neokrnjeni, rahlo eksotični naravi, s kristalno čistim morjem in razkošnimi otoškimi vonji mediteranskih zelišč. Največja posebnost? Obonjan Island Resort je edino zasebno otoško letovišče na hrvaškem Jadranu in eno redkih v Evropi, do katerega gostje, ki opravijo rezervacijo, prispejo z ladjo, brez avtomobilov, saj na otoku teh ni. 

Naravne lepote in številne aktivnosti

Otok je dom številnim avtohtonim rastlinskim in živalskim vrstam. Obiskovalci se lahko sprehajajo po označenih poteh in raziskujejo skrite kotičke otoka. Okolico otoka si lahko z vode recimo ogledate na SUPu, morje raziskujete med potapljanjem, se odpeljete z atraktivnimi vodnimi skuterji, adrenalin preizkusite z vožnjo na "banani" ... V nasprotju pa ponujajo tudi redne joga in meditacijske seanse, ki se odvijajo na posebej zasnovanem prostoru. 

Zjutraj vas v prijetnem hladu vsak dan čaka vodena joga. foto: Promocijski material

Kulinarika

Obonjan ponuja tudi izvrstno hrvaško in mediteransko kulinariko. Obiskovalci lahko uživajo v svežih morskih sadežih, domačem oljčnem olju in vinu. Ne glede na to, ali ste razpoloženi za sproščujoč zajtrk, lahkotno kosilo ali izjemno večerjo, imajo nekaj za vsak okus. Letovišče ima dve restavraciji, picerijo in koktajl bar na plaži, ki poskrbijo za vaše želje. Posebno doživetje pa so pop-up večerje, ki jih dopolnjujeta živa glasba in zabava

Kulinarika je kombinacija hrvaških okusov in Sredozemlja. foto: Promocijski material

Namestitev

Na voljo imajo več oblik namestitve. Recimo v slogu mediteranskega glampinga v t.i Island Homes (mobilnih hišicah), Glamping Lodges (luksuznih šotorih) in O-Tentsov (malo manj luksuznih šotorih), ki tako kot vse ostalo na otoku ponuja dobro razmerje med kakovostjo in ceno. Na otoku je skupno 274 klimatiziranih nastanitev za 2-4 osebe, skupna kapaciteta pa je 852 gostov, ki imajo na voljo tudi brezplačen Wi-Fi, zunanji bazen z morsko vodo, zdravstveno osebje in druge ugodnosti, dobrodošli pa so seveda tudi hišni ljubljenčki. Več informacij lahko najdete tukaj >>kliknite<<

Na voljo so različne oblike nastanitve. foto: Promocijski material

Pot iz Slovenije

Najhitrejši način potovanja iz Ljubljane do otoka Obonjan je z avtomobilom do Šibenika, kar traja približno 4 ure in 48 minut. Pot je slikovita in ponuja čudovite razglede na Jadransko morje. Po prihodu v Šibenik lahko nadaljujete z ladjo, čolnom ali trajektom. Ob rezervaciji preverite možnosti in ure prevoza. 

Kaj je prepričalo nas?

Otok je ravno prav oddaljen od Slovenije oziroma nam domače Ljubljane, da predstavlja pobeg od vsakdana. Po drugi strani pa dovolj blizu, da ustreza tudi krajšim podaljšanim vikend pobegom. Velik plus sta mir in tišina, tudi pri postavitvah namestitev, saj imaš še vedno svoj prostor, v katerega sosednje ne vpadajo kar tako. Morda boste kje zasledili podatek, da na otoku potekajo tudi zasebne zabave. Teh je bilo kar veliko v preteklosti, še danes pa lahko otok najame podjetje. Ker gre za ekskluziven zakup, takrat svojega bivanja tako ali tako ne boste morali rezervirati, saj bo zakupljen celoten otok. Mir in tišina bosta tako ob vašem obisku zagotovljena.

Seveda ne moremo mimo dejstva, da na otoku ni avtomobilov, razen nujnih za oskrbo in popravila. Vožnja z ladjico je prav posebna izkušnja, saj na ta način "težave in probleme" pustiš na celini. Tudi če samo v simbolnem smislu. Najbolj pa se veselimo obljube, da bo otok v naslednjih letih doživel še več vložka, s katerim bodo obnovili številne objekte, ki trenutno niso v obratovanju, hkrati pa pretirano ne uničujejo podobe počitniške destinacije.

Prizorišče pop up večerje. foto: KKM

Poskrbljeno je za okusno kulinariko. foto: KKM

Eno izmed koncertnih prizorišč foto: KKM

Na voljo so različne nastanitve, tako po udobju, ceni kot tudi velikosti. foto: KKM



prejšnji članek
V 10. sezoni nova kmetija in nova lokacija?
Resničnostni šovi
V 10. sezoni nova kmetija in nova lokacija?
naslednji članek
Film Barbie podrl tudi slovenski rekord
Kultura
Film Barbie podrl tudi slovenski rekord