1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Čokoladna krema in sadni žele v kozarcih

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladna krema in sadni žele v kozarcih
Sestavine
Št. oseb
na kockice narezanih breskev, nektarin ali kakšnega drugega sadja
rdečega obliva za sadne torte
čokoladnega pudinga
temnega kakava
sladkorja
mleka
stepene sladke smetane

Opis

narezane breskve, nektarine ali kakšno drugo sadje, čokoladni puding, temni kakav...

Priprava

Obliv za sadne torte zmešamo s 3 žlicami sladkorja in 1 dl hladne vode. V drugi skledici zmešamo prašek za puding, kakav, 3 žlice sladkorja in nekaj žlic hladnega mleka.

V kozici zavremo 5 dl vode, dodamo namočeno želatino in kockice sadja, premešamo in odstavimo. V drugi posodi zavremo mleko, primešamo pudingovo zmes, kuhamo in mešamo še 2 minuti ter odstavimo.

Pripravimo visoke kozarce, na sredino vsakega najprej postavimo lopatico za mešanje testa ali kaj podobnega, da tako vertikalno razdelimo prostor v kozarcu. Nato na eno stran nalijemo puding in na drugo sadni žele ter lopatico odstranimo.

Napolnjene kozarce pokrijemo s prozorno folijo in jih damo za najmanj 30 minut v hladilnik, da se vsebina dobro ohladi. Nazadnje na vrh nabrizgamo stepeno sladko smetano in takoj postrežemo.