benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

njena.si
njena.si njena.si
Dušene sardele z olivami

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dušene sardele z olivami
Sestavine
Št. oseb
sardel
olivnega olja
mlade čebulice ali 1 bela čebula
sesekljana stroka česna
sesekljanega svežega žajblja
zreli paradižniki
čiste ribje ali zelenjavne juhe
balzamičnega kisa
belega vina
na koleščke narezanih črnih oliv
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

Ko je toplo, nam tekne lažja hrana, k tej pa nedvomno sodijo ribe, ki jih tudi zlahka in hitro pripravimo. Lepo vreme nas vabi ven v naravo, zato s kuhanjem nočemo izgubljati veliko časa. Najpreprosteje, brez umazanije in smradu, ribe pripravljamo v pečici, še posebno če jih zavijemo v papir za peko ali v aluminijasto folijo. Če imamo malo večji balkon, teraso ali vrt, radi kosimo na prostem, lahko pa si tam kosilo z ribami celo pripravimo.

Priprava

Sardele očistimo. Čebulice z zelenjem vred narežemo na koleščke, če uporabimo čebulo, jo narežemo na lističe. Paradižnike najprej potopimo v vrelo in nato v hladno vodo ter jih olupimo in narežemo na kocke.

V širši posodi segrejemo olje, dodamo čebulico ali čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da se malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Nato dodamo česen in žajbelj, še malo popražimo, dodamo paradižnik in sardele, prilijemo vino in kis ter pokrito dušimo približno 3 minute.

Ko se paradižnik zmehča, prilijemo juho in dušimo še približno 10 minut. Po okusu dosolimo in popramo. Proti koncu dodamo olive, ko jed odstavimo, pa jo potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.