pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Francoski sadni posladek - Clafoutis aux abricotes

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Francoski sadni posladek - Clafoutis aux abricotes
Sestavine
Št. oseb
moke
sladkorja
jajc
mleka
pecilnega praška (po želji)
polovičk marelic ali drugega sadja
masla za pekač
rjavega sladkorja ali sladkorja v prahu za posip

Opis

moka, sladkor, jajca, marelice.....

Priprava

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom. Moko pomešamo s pecilnim praškom in sladkorjem, dodamo jajca in nekaj mleka ter zmiksamo v gladko zmes, nato prilijemo preostalo mleko in zmešamo. Na dno pekača zložimo polovičke marelic in nalijemo tekoče testo.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut. Pečeno sladico še toplo potresemo z rjavim sladkorjem ali pa jo pustimo, da se ohladi, in jo potresemo s sladkorjem v prahu.