evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Hladne testenine z mlado zelenjavo

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Hladne testenine z mlado zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
kratkih makaronov
rdeča paprika
korenčka
mladega graha
sladke smetane
čiste zelenjavne juhe
šalotka
olivnega olja
svežega timijana
sol in poper

Opis

testenine, zelenjava

Priprava

Papriko prerežemo, odstranimo semena in belo tkivo. Polovici paprike položimo s prerezano stranjo obrnjeno navzdol v pekač, ju premažemo z olivnim oljem in v pečici z vklopljenim žarom pečemo približno 10 minut. Ko je paprika pečena, jo damo v papirnato vrečko, zapremo in pustimo, da se ohladi. Ohlajeno papriko olupimo in narežemo na trakce.

Šalotko olupimo in sesekljamo, korenček ostrgamo in narežemo na kockice. V kozici na 1 žlici olja dušimo šalotko. Ko se zmehča, dodamo korenček in grah, prilijemo nekaj žlic vode ter pokrito dušimo približno 10 minut, da se zelenjava zmehča. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Zelenjavi dodamo trakce paprike, primešamo smetano, začinimo s timijanom, po okusu solimo in popramo.

V loncu zavremo vodo za testenine, solimo, v krop stresemo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih splaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. Prelijemo jih z omako, premešamo in pustimo stati najmanj 20 minut, da se okusi prepojijo.