palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Italijanska rižota s šalotko, gorgonzolo in rukolo

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Italijanska rižota s šalotko, gorgonzolo in rukolo
Sestavine
Št. oseb
šalotk
italijanskega riža za rižoto
masla
olivnega olja
čiste kokošje ali zelenjavne juhe
na kocke narezanega sira gorgonzola
nastrganega parmezana
česna
belega vina
rukole
soli
popra

Opis

riž, šalotka, sir gorgonzola

Priprava

Šalotko olupimo in nakockamo, česen olupimo in pretlačimo. Rukolo umijemo in odcedimo. Juho zavremo. V posodi stopimo maslo in olje, dodamo šalotko, mešamo in pražimo od 2 do 3 minute, da se zmehča, vendar ne sme porjaveti.

Nato dodamo riž in česen, dobro premešamo, ko riž postekleni, ga poškropimo z vinom. Prilijemo 1 zajemalko vroče juhe in dobro premešamo, nato prilijemo še 1 zajemalko juhe ter na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut da ostane riž pod zobmi še čvrst in kremast. Med kuhanjem sproti prilivamo vročo juho.

Rižoti primešamo obe vrsti sira, solimo in popramo, nato dodamo rukolo, premešamo in odstavimo. Če se je rižota preveč zgostila, prilijemo še malo juhe. Ponudimo jo lahko s popečenimi celimi šalotkami, ki smo jih poškropili z balzamičnim kisom.