pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Jagnječji file s sladko-kislo omako

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jagnječji file s sladko-kislo omako
Sestavine
Št. oseb
jagnječja fileja po 225 g
olivnega olja
na drobno sesekljana manjša čebula
česna
naribanega svežega ingverja
jabolčnega soka
jabolčne čežane
rjavega sladkorja
kečapa
gorčice
popra
soli

Opis

jagnječji file, jabolčna čežana, svež ingver Nasvet Na enak način lahko pripravimo tudi svinjski file, ki ga zlahka dobimo v vsaki mesnici.

Priprava

Vsak file položimo na dvojno plast aluminijaste folije, ga posolimo in popramo. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo 2 minuti, da oveni. Dodamo ingver, malo popražimo in premešamo, prilijemo jabolčni sok, dodamo sladkor in kečap ter zavremo. Kuhamo in mešamo nekaj minut, da tekočina povre na polovico.

Meso premažemo s polovico omake, nato ga dobro zavijemo v folijo, zavitka položimo na rešetko razgretega žara ali pečice in pečemo 25 minut, vmes zavitka nekajkrat obrnemo.

Nazadnje folijo odvijemo, meso narežemo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.