stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kolač s kandiranimi češnjami

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kolač s kandiranimi češnjami
Sestavine
Št. oseb
kandiranih češenj
masla in 1 žlica moke za pekač
moke
pecilnega praška
masla ali margarine
sladkorja v prahu
vaniljinega sladkorja
jajca
soli
nastrgane lupinice neškropljene limone ali 1 vrečka limonine lupinice v prahu
mleka

Opis

moka, jajca, kandirane češnje. KORISTNI NASVETI - Jajca, maslo in druge sestavine vzamemo iz hladilnika najmanj pol ure pred peko. - V receptih količine posameznih sestavin pogosto merimo s skodelicami, da ne potrebujemo tehtnice. Prostornina skodelice je 2,5 dl. - Moko pomešamo s pecilnim praškom in presejemo, zato da je testo rahlejše. - Če je testo pečeno, preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta suh, ko ga izvlečemo, je pecivo pečeno.

Priprava

Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Moko pomešamo s pecilnim praškom in jo presejemo. Posebej stepemo beljake in sol, da dobimo čvrst sneg.

V drugi skledi penasto umešamo maslo, sladkor in vaniljin sladkor. Ko je zmes rahla, med mešanjem postopoma dodamo rumenjake, nato moko, limonino lupinico in mleko, nazadnje previdno primešamo še sneg.

Testo stresemo v pekač in po vrhu potresemo kandirane češnje. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečen kolač pustimo, da se ohladi, nato ga potresemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in ponudimo