pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Mesna pita z bučkami

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesna pita z bučkami
Sestavine
Št. oseb
moke
margarine
soli
zmlete govedine
nariban korenček
naribana čebula
zeleni bučki
jajca
sladke smetane
sladke paprike
soli
popra

Opis

mleta govedina, korenček, bučka

Priprava

Moko zmešamo s soljo, dodamo na kockice narezano margarino in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 3 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo. Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo, damo v pekač in postavimo na hladno.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Mleto meso, stepena jajca, smetano, naribano čebulo, korenček in 1 bučko zmešamo, začinimo s sladko papriko, solimo in popramo. Nadev stresemo na testo, ga poravnamo in obložimo s koleščki bučke. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 35 do 45 minut. Najboljše je, da prvih 15 minut pečemo samo na spodnji strani, šele kasneje pa na obeh.