evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
 Ocvrti jajčevci s paradižnikom

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ocvrti jajčevci s paradižnikom
Sestavine
Št. oseb
čvrstih podolgovatih jajčevcev
češnjevih ali 5 večjih zrelih paradižnikov
česna
soli in popra
olivnega olja

Opis

podolgovati jajčevci, češnjev paradižnik, česen....

Priprava

Jajčevce umijemo, narežemo na enakomerno debele okrogle rezine, posolimo in za 30 minut damo v cedilo, da se odcedijo. Nato jih na hitro splaknemo z mrzlo vodo, dobro odcedimo in osušimo na papirnatih brisačah.

Rezine jajčevcev v vročem olju postopoma ocvremo in odcedimo na papirnatih brisačah. V drugi ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja, dodamo strt česen in narezan paradižnik. Pražimo in mešamo 3 minute, solimo in popramo, nato prilijemo 1 skodelico vode in pokrito dušimo, da se omaka zgosti. Na koncu česen odstranimo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Ocvrte jajčevce zložimo v pekač, prelijemo z omako in v ogreti pečici pečemo 15 minut.