franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
 Orehova torta

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Orehova torta
Sestavine
Št. oseb
jajca
sladkorja
vaniljin sladkor
limonine lupinice
moke
škroba
pecilnega praška
soli
tekočega masla
ribanih orehov
sladkorja v prahu
vode
sladke smetane
utrjevalca za smetano
cimeta
mletih orehov
sladkorja v prahu
vaniljin sladkor
ribane čokolade

Opis

biskvit, nadev, sladkorni sirup

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj ter namastimo model za torto, premera 26 cm.

Maslo stopimo ter ohladimo. Rumenjake, sladkor, vaniljin sladkor in dve žlici tople vode penasto zmešamo. Dodamo ohlajeno maslo. Iz beljakov naredimo sneg. V drugi posodi zmešamo vse preostale sestavine.

Rumenjakovi masi dodamo sneg, nanj stresemo mokino mešanico in previdno premešamo. Pečemo 25-30 minut.

Ohlajen biskvit dvakrat vodoravno prerežemo, da dobimo štiri plasti.

Sladkorni sirup: 100 g sladkorja v prahu prelijemo s 150 ml vode ter segrevamo, da se sladkor popolnoma stopi, zavremo ter kuhamo toliko časa, da se sirup začne gostiti. Potem odstavimo z ognja ter ohladimo.

Torta: Prvo plast testa pokapamo s sladkornim sirupom, premažemo s kremo, pokrijemo s testom ter ponovimo postopek. Tretjino kreme prihranimo za premaz. Sestavljeno torto celo premažemo z orehovo kremo, okrasimo z mletimi orehi, orehovimi jedrci in stopljeno čokolado.