Vroče ta hip

Paradižnikova pita z jajčevci in sirom Uredi recept

Ogledov: 716

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 30 min

Skupaj: 1 h

Kratek opis

moka, margarina, paradižniki....

Sestavine
220 g moke
100 g margarine
3 kosi paradižniki
2 kosa jajčevca
1 strok česna
1 ščepec origana
2 žlici olivnega olja
1 žlica sesekljanega peteršilja
150 g na grobo naribanega ementalca (ali podobnega sira)
2 kosa jajca
1 ščepec soli
1 ščepec popra
Priprava
  • 1 Plitev pekač namažemo z margarino in potresemo z moko. Moki, ki smo jo pomešali s pol žličke soli, dodamo na kocke narezano margarino in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 2 do 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo, z njim obložimo dno in obod pekača ter postavimo na hladno.
  • 2 Jajčevca zrežemo na kockice, česen olupimo in na drobno sesekljamo. V široki posodi segrejemo olje, dodamo česen in kockice jajčevca, mešamo in pražimo nekaj minut. Solimo in popramo, dodamo origano ter na zmernem ognju pokrito dušimo še približno 15 minut.
  • 3 Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Ko se kocke jajčevca ohladijo, primešamo peteršilj, stepeni jajci in sir ter zmes stresemo v pekač. Na vrh naložimo rezine paradižnika, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut.

Podobni recepti