benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
 Pečeni lignji s krompirjem in blitvo

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečeni lignji s krompirjem in blitvo
Sestavine
Št. oseb
srednje velikih lignjev
blitve
krompirji
olivnega olja
drobtin
česna
sesekljanega peteršilja
soli
popra
belega vina

Opis

lignji, krompir, blitva

Priprava

V lonec damo narezano umito blitvo in na kose narezan olupljen krompir. Prilijemo toliko vode, da je pokrito, zavremo, solimo in kuhamo približno 15 minut, da je krompir kuhan.

. Česen olupimo in sesekljamo ali pretlačimo. Lovke na drobno zrežemo, dodamo polovico česna, peteršilj in drobtine. Malo posolimo, popramo, dodamo 1 žlico olja in zmešamo. Z zmesjo napolnimo lignje in jih spnemo z zobotrebci.

Ponev s premazom proti prijemanju namažemo z 1 žlico olja, vanjo zložimo polnjene lignje in segrejemo. Ko se lignji popečejo, jih previdno obrnemo, prilijemo vino, pokrijemo in na zmernem ognju pokrito pečemo še od 10 do 15 minut.

Kuhano blitvo in krompir dobro odcedimo in na grobo zmečkamo. Dodamo preostali česen in 2 žlici olivnega olja, premešamo in ponudimo s pečenimi lignji.