sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Pehtranovi štruklji

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pehtranovi štruklji
Sestavine
Št. oseb
zavitek vlečenega testa
svežega pehtrana
sladke smetane
debeli jajci
pšeničnega zdroba
soli
sladkorja
masla
belih drobtin

Opis

vlečeno testo, pehtran, sladka smetana

Priprava

Pehtranove lističe osmukamo z vejic in jih sesekljamo. Beljaka in sol stepemo v čvrst sneg. V drugi skledi zmešamo rumenjaka s sladkorjem, smetano in zdrobom ter pustimo stati 10 minut, da se zdrob malo napne, nato z lopatico previdno vmešamo beljakov sneg.

Čist prtič zmočimo, ožamemo in razgrnemo po delovni površini. Diagonalno na smer niti položimo liste testa tako, da se delno prekrivajo. Približno 2/3 površine testa namažemo z nadevom, potresemo z nasekljanim pehtranom in zvijemo. Štrukelj dobro zavijemo v prtič in konce zavozlamo.

V veliki posodi zavremo približno 3 l vode in jo solimo. Štrukelj v prtiču položimo v vrelo vodo, pokrijemo in kuhamo 25 minut. Kuhan štrukelj vzamemo iz vode in ga dobro odcedimo, nato ga odvijemo, narežemo in potresemo s prepraženimi drobtinicami.

#obraziavenija
obraziavenija