stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Poletna zeljna enolončnica

Čas priprave:

1 h 25 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Poletna zeljna enolončnica
Sestavine
Št. oseb
svežih svinjskih reber
glavica mladega zelja
korenčka
čebula
česna
krompirja
olja
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

zelje, korenček, meso

Priprava

Rebra narežemo na kose. Zeljno glavo razrežemo na četrtine, očistimo in narežemo na kose. Korenčka ostrgamo in narežemo na koleščke ali na kocke. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na četrtine.

V posodi segrejemo olje, dodamo koščke reber, jih po vseh straneh popečemo in preložimo na krožnik. V posodo damo čebulo, korenček, zelje in česen, pražimo in mešamo, da čebula postekleni in se zelenjava malo zmehča, nato dodamo popečena rebra. Solimo in popramo, dodamo še krompir, prilijemo 8 dl vode in pokrito kuhamo toliko časa, da se krompir skuha. Po okusu dosolimo in popramo, potresemo s peteršiljem, premešamo in ponudimo.