stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Polpete z gobovo omako in bučnim pirejem

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polpete z gobovo omako in bučnim pirejem
Sestavine
Št. oseb
mletega govejega ali mešanega mesa
večja čebula
na kockice narezanega en dan starega kruha
čiste juhe (lahko iz kocke)
sesekljanega peteršilja
jajci
olja
korenček
šampinjonov ali drugih mešanih gob
češnjevih paradižnikov
paradižnikove kaše
soli
popra
očiščene buče
masla

Opis

mleto goveje ali mešano meso, buča, gobe

Priprava

Čebulo na drobno sesekljamo in v posodi na dveh žlicah olja svetlo prepražimo. Na kockice narezanemu kruhu dodamo polovico prepražene čebule in peteršilj, prilijemo juho, premešamo in pustimo stati 20 minut, da se kruh napoji. Napojenemu kruhu dodamo meso in stepeni jajci, vse dobro premešamo in pregnetemo z rokami ter iz zmesi oblikujemo manjše polpete.

Korenček narežemo na kockice in šampinjone na lističe ter na ostanku čebule prepražimo, da se gobe malo zmehčajo. Solimo in popramo, dodamo paradižnikovo kašo in češnjeve paradižnike ter pokrito dušimo 20 minut.

Na kocke narezano bučo v slani vodi skuhamo. Nato vodo odlijemo, bučo pretlačimo, dodamo maslo in dobro premešamo.

Polpete v ponvi na olju na zmernem ognju postopoma po obeh straneh svetlo rjavo popečemo. Popečene polpete sproti prelagamo v posodo z omako, da ostanejo tople. Nazadnje bučni pire in polpete razdelimo na krožnike, prelijemo z omako in postrežemo.