sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
ZELENJAVNA RIŽOTA

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
ZELENJAVNA RIŽOTA
Sestavine
Št. oseb
olivnega olja
riža
sesekljanega pora
sesekljanih bučk
sesekljanih jajčevcev
češnjevih paradižnikov
paradižnikove mezge
treviškega radiča
mali koriander
celih črnih ali zelenih oliv
sesekljanega česna
sesekljane bazilike
rdečega ali belega vina
jušnega fonda ali vode
soli
popra
naribanega parmezana

Opis

riž, olivno olje, bučke, jajčevci...

Priprava

V loncu na zvišan pritisk na olivnem olju prepražimo navedene sestavine, dodamo riž, mešamo in pražimo, da postekleni. Potem zalijemo z jušno ali ribjo osnovo, dodamo začimbe, lonec zapremo in kuhamo na majhnem ognju približno 4 minute. Odpremo lonec, premešamo, dodamo malo žličko olivnega olja, začimbnice, premešamo in rižota je gotova. Poleg ponudimo nariban parmezan.