Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zimska zelenjavna rižota s koromačem

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zimska zelenjavna rižota s koromačem
Sestavine
Št. oseb
italijanskega riža za rižoto
večjega gomolja koromača
steblo pora
korenčka
masla
olja
soli in popra
vrele čiste zelenjavne ali mesne juhe (lahko iz kocke)
parmezana

Opis

italijanski riž, koromač, korenček, parmezan...

Priprava

Koromač narežemo na lističe, nežno koromačevo zelenje sesekljamo, por očistimo in na drobno narežemo, korenčka olupimo in narežemo. V posodi segrejemo olje in stopimo 1 žlico masla, dodamo narezano zelenjavo, mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča.

Zelenjavi dodamo riž, solimo in popramo, premešamo in prilijemo vrelo juho. Ko med kuhanjem riž popije tekočino, postopoma prilivamo vrelo vodo, da ostane vlažen.

Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo še 1 žlico masla in parmezan ter postrežemo.