pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: prisluhnite svojim željam

9. 2. 2018; 01.00
Avtor: Rudica Kovačič Ahlin, astrologinja
horoskop

Kaj lepega prinaša teden? foto: Profimedia

Na začetku obdobja, čez vikend, se bo čutil še vpliv ugodnega aspekta med Venero, ki je v znamenju Vodnarja, in Uranom v znamenju Ovna.

Ker prinaša dobro voljo in prijetna druženja s prijatelji, bo to zelo ugoden za čas pustovanja. Na psihološkem nivoju pa ta aspekt prinaša na površje naše želje po osvoboditvi vseh zaviralnih dejavnikov v našem življenju. Še najbolj ga bodo čutili v obliki nezadovoljstva tisti, ki so svoje potrebe, še posebej tiste po čustveni bližini, potlačili zaradi vpliva ali pritiska okolice. Pod vplivom aspekta dobimo jasen uvid o tem, kaj nam je všeč in česa ne maramo. Nemir, ki ga boste ob tem čutili, vas bo spodbujal k iskanju rešitev in k spremembam.

Venera bo 11.2. iz znamenja Vodnarja prešla v nežno in senzibilno znamenje Rib, ki teži k notranji celovitosti. Dosežemo jo, ko svoje sanje uskladimo z realnostjo, k čemur bo pripomogel pozitiven aspekt Venere s Saturnom.


15.2. ob 22:06 bo nastopil delni Sončev mrk. V obdobju med obema mrkoma je bil čas intenzivnih energij, skozi katere smo predelali spomine iz preteklosti, kajti bolečine, jeza in zamere, ki smo jih nakopičili v sebi, onemogočajo naš nadaljnji napredek. Vpliv Luninega mrka predelujemo bolj na notranji ravni, medtem ko Sončev mrk prinaša spremembe, ki so vidne bolj na zunaj. Njegov vpliv bomo čutili do sredine poletja. Sončev mrk bo v tesnem aspektu s planetoma Merkurjem in Uranom, kar prinaša nove ideje, preskoke v mišljenju ter nova spoznanja. Delovanje Sončevega mrka bodo močneje čutila fiksna znamenja horoskopa, Vodnar, Bik, Lev, Škorpijon, ki imajo planete ali senzitivne točke v zadnji dekadi. Za ostale pa velja, da Sončev mrk aktivira tematike, ki jih predstavlja astrološka hiša v katero pade mrk. Ta področja bodo podvržena spremembam, tu bomo želeli doseči več svobode, se osvoboditi ujetosti v vzorce in napredovati. Ker pa mrk tvori negativen aspekt z Jupitrom v Škorpijonu, priporočam zmernost pri spremembah. Znamenje Škorpijona je nagnjeno k ekstremom, ki lahko povzročijo verižni učinek, ko ena sprememba potegne za sabo še veliko drugih. In ker negativen aspekt med Marsom in Neptunom ne prinaša ravno obilja energije, nam ta razpršenost lahko onemogoči napredek in uspeh.

prejšnji članek
Kreativne ideje: Za pusta bom samorog!
Moda&Lepota
Kreativne ideje: Za pusta bom samorog!
naslednji članek
Tako talentiran je mlajši sin Sebastiana Cavazze
Svet slavnih
Tako talentiran je mlajši sin Sebastiana Cavazze