stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: z lahkoto boste šli v akcijo

1. 3. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
dvojčka

foto: Profimedia

Moč odločanja bo podžgana in spremembe zato enostavne. Deseti teden letošnjega leta bo prelomen za področja, kjer ste odlašali. Mars v petek zgodaj zjutraj preide v znamenje dvojčkov, kar bo sprostilo aktivno energijo in boste z lahkoto šli v akcijo.

Delovne dni posvetite urejanju in lepoti doma, prostorov in telesa ter zaključite projekte, s katerimi ne želite imeti več opravka. Zadnji krajec v strelcu bo podžgal moč odločanja in spremembe bodo enostavne.

Slovenski pregovor: Slabe navade lahko premagaš samo danes, ne jutri.

božje oko foto: Profimedia

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: **
Prve dni boste obremenjeni z iskanjem rešitev za konkretne materialne težave. Želeli boste praktično razrešiti ključne probleme, a boste potrebovali pomoč drugih, česar pa ne boste želeli pokazati, zato se boste jezili nase in na vse okoli sebe.
Ljubezen/odnosi: ***
Če se boste sprostili v odnosih, se vam lahko zgodijo izjemne stvari. Ljudje vam bodo bolj naklonjeni, kot si predstavljate. Samski ovni se aktivirajte in povabite simpatijo na sprehod.
Posel/denar: ***
Po četrtku se boste lažje sprostili, a boste pozabili na težave, ki so vas težile. Veliko lažje se boste pogovarjali, se izrazili in skozi to čisto spontano rešili nekatere finančne zadeve. Veliko lažje boste tudi razmišljali in imeli možnosti izraziti svoje ideje in mnenja, kar vas bo aktiviralo v drugo smer življenja.
Nasvet tedna:
Prihaja psihično precej bolj dinamično obdobje, ko se bo toliko dogajalo, da ne boste mogli vsega sproti udejaniti. Zato je nujno, da si pišete dobre ideje, sledite vsemu dogajanju ter se ne umikate.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: **
Precej učinkoviti boste v prvi polovici tedna tudi zato, da dokažete svoj prav in se odmaknete od nekaterih, ki vam gredo na živce. Vodil vas bo notranji nemir in tudi jeza, a boste precej molčeči. Osredotočite se na smiselne stvari.
Ljubezen/odnosi: **
Če bi se zares sprostili, bi lahko ugotovili, kako lepa je ljubezen. Iskrice strasti vas bodo vse bolj prevzemale, čeprav jih boste zavračali in se izgovarjali na delo. Vseeno bo ljubezni namenjen konec tedna, zato ne imejte prevelikih delovnih načrtov.
Posel/denar: ***
V službi vas jezi, ker ne morete priti do svojega miru, do statusa quo, ki ste ga prej imeli. Zdaj se kar naprej nekaj spreminja in se morate ponovno truditi in sodelovati na drug način, kot bi si želeli.
Nasvet tedna:
Okrepite skrb za fizično telo, saj vam bo izboljšana kondicija omogočala, da boste čustveno manj občutljivi. Venera namreč prehaja znamenje rib, kar vas energijsko povezuje s svetom na drugačen način in zaznavate čustva širše okolice.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ****
Precejšnji preobrat tega tedna vam bo okrepil življenjsko energijo in iz zaskrbljenosti prvih dni boste prešli v optimistično in polno delovanje. Še sami ne boste mogli verjeti, kako nenadno se vam bo spremenilo počutje, a zadovoljni boste, da ste končno prišli do večje moči za življenje.
Ljubezen/odnosi: ***
Prve dni boste še čakali na pravo priložnost za pogovore in prave poteze. Od četrtka naprej pa se bo vaša notranja moč okrepila, povečal se bo nemir in ne boste se mogli več zadrževati. Usmerili se boste v konkretno reševanje situacij tako poslovno kot osebno, in še vam bo ostajala energija.
Posel/denar: ***
Čas prihaja, da uredite vse večje zagate, ki jih v preteklosti niste mogli. Mars v vašem znamenju vas bo naredil prodorne, tudi ostre in ne boste se predali tako zlahka, zato bodo uspehi sledili.
Nasvet tedna:
Če vas muči visok pritisk ali ljubosumje, je koristno, da ne nosite rdeče barve ter da se posvetite daljšim sprehodom v naravi. Prav tako vam škodi zadrževanje besed in misli, zato si vse, kar še nosite v sebi, zapišite in se s tem razbremenite.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ***
Čustvena nihanja so prisotna zaradi vašega čustvenega ostajanja v preteklosti, zato vas teden vabi v hitrejše spremembe. To vas bo zmedlo in morda boste vse sprejemali bolj avtomatično, podzavestno.
Ljubezen/odnosi: **
Zelo sproščujoči, a tudi delovni dnevi so pred vami. Zato si ne ustvarjajte romantičnih hrepenenj, raje bodite sproti iskreni z vsemi, in marsikateri odnos se bo dobro razvil. Pridobite lahko številne prijatelje, vendar se ne trudite; naj bo vse sproščeno.
Posel/denar: ***
Številne spremembe vam delajo težave pri delu. Ne ozirajte se na pretekle načrte, ki niso prinesli dobrih rezultatov, raje se lotite novih poslovnih izzivov, ki vas bodo še daleč pripeljali.
Nasvet tedna:
Veliko dogajanja bo tako v ljubezni kot v poslu, zato se ne oklepajte situacij, temveč sproti doživljajte trenutek za trenutkom. Ne čakajte, da bo to minilo, temveč se navadite, saj je to optimalno življenje. Konec tedna si boste želeli spočiti, a vam bo strast zakuhala drugačne vrste sprostitev.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: *****
Sproščeni boste in zadovoljni, ne glede na vse, kar se bo dogajalo okoli vas. To vas bo delalo vzdržljive, da ne boste vznemirjeni zaradi negativizma bližnjih ali zaradi težav, za katere boste zaupali, da se bodo sproti reševale.
Ljubezen/odnosi: ****
Vaše srce je pomirjeno, saj veste, kaj si želite za prihodnost, in tudi zaupanje imate v življenje, da vas do tja pripelje. Zaznavajte, kaj vas osreči, saj so zdaj še možne spremembe. Morda boste morali še malo preusmerjati bližnje, da se navadijo na vaše novo stanje, a je pomembno, da vztrajate. Še posebno sobota bo polna izzivov, saj si boste želeli privoščiti malo svobode, a bodo vsi nasprotovali oziroma želeli sodelovati v vašem prostem času.
Posel/denar: ****
Sledite svoji intuiciji in ne reagirajte na dvome bližnjih, če vas določena dejanja naredijo zadovoljne. S svojim notranjim mirom in občutkom za prihodnost boste pomagali mnogim, da bodo sledili vašemu zgledu in rešili svoje naloge dobro.
Nasvet tedna:
Optimalno je, da se redno družite z naravo in se tako sproti regenerirate za vsakodnevne obveznosti.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ****
Aktivni boste in se tudi čustveno precej sprostili. To bo precej novo stanje, saj ste do zdaj bili ves čas zaskrbljeni in pod pritiski okolja. Začeli boste pridobivati notranje samozaupanje, in optimizem bo postal domač.
Ljubezen/odnosi: ****
Domači bodo veseli vaših sprememb in se odlično odzivali na vašo dobro voljo, kar bo sprostilo negotovosti preteklosti.
Posel/denar: *****
Že ponedeljek vam bo naklonjen in dobro boste začeli z nekaterimi novimi stvarmi, kar vas bo veselilo. V četrtek in še posebno v petek pa bodite odprti za vse ideje, vsa povabila, saj bodo odlične energije za vaše poslovne preboje. Mogoče dobite ponudbo za novo službo ali nove ideje za svoj posel. Karkoli bo, vas bo razveselilo in vas podprlo pri bolj optimističnem pristopu k življenju.
Nasvet tedna:
Pogovarjajte se o idejah, saj se bo iz tega razvilo veliko več, kot bi lahko naredili sami. Odprite se za sodelovanje tako doma kot v službi, kar pomeni, da se pogovarjajte tudi o stvareh, ki jih še ne razumete ali nimate dodelane strategije.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: *****
Čustveno boste sproščeni, predani ljubezni in notranjemu zadovoljstvu. Povezanost z naravo in živalmi vam to še podpira.
Ljubezen/odnosi: ***
Če ste samski, boste čutili, da je ljubezen na poti k vam, zato se odzivajte na povabila in poslušajte svoj instinkt. Sreda bo polna ljubezenskih iskric in tudi vezani boste čutili željo po obnovi strasti in veselja. Dobro je, da se navadite na pretok ljubezni v svojem življenju in delujete iz nje v vsem, kar počnete. To bo osrečilo vas in vam omogočilo popolnoma novo življenje.
Posel/denar: ****
S svojo sproščenostjo boste pozitivno vplivali na vse dejavnike posla in tudi pridobili večja darila ali finance. Če imate možnosti, zaprosite za napredovanje ali povišico, saj so dobre možnosti, da vam ugodijo.
Nasvet tedna:
Če se boste odločali za pomembne stvari, ne glede na to, ali bo sprememba v službi, krajše potovanje ali sprememba v partnerstvu, bodite iskreni najprej do sebe in ne delajte kompromisov zavoljo drugih, ki tega ne bodo želeli niti cenili.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Razdvojeni boste in iskali optimalno rešitev. Zavedate se, da potrebujete spremembe v samem bistvu življenja, a se ne pripravite do tega, da bi se lotili vsega konkretno.
Ljubezen/odnosi: ***
Čas je, da se sprostite tako v ljubezni kot v poslu in si ne zapletate več odnosov zaradi poslovnih izzivov, v katere potem pobegnete, če odnosi ne potekajo tako, kot želite.
Posel/denar: ****
Sredi tedna boste imeli priložnost osvoboditi nekatere strahove, kar vam bo poglobilo samozavest in boste povsod nastopili bolj umirjeno in celovito. Izkoristite to za začetek večjih, pomembnih sprememb, ki vas bodo pripeljale do stabilnega življenja v ljubezni, pa tudi v poslu.
Nasvet tedna:
Vse priložnosti boste imeli, da postavite svoje življenje – vsa področja na nove temelje, zato bodite jasni v tem, kaj si želite oziroma kam spada kaj. Ne mešajte posla s čustvi in prav tako ne zapostavljajte srca zaradi denarja, saj se bodo stvari sistematično začele urejati povsod, ko si boste priznali realno stanje.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ****
Veliko dogajanja bo tako čustveno kot na delovnem področju, a z optimizmom se vam bo zdelo, da vse zmorete. Navdušeni boste nad vsem in prehitro reagirali ter si sproti ustvarjali še več zmede.
Ljubezen/odnosi: ****
Koristno je, da se zavedate, da se je dobro o čemerkoli pogovoriti, vsaj zato, da osvobodite svoje bližnje, ki pogosto čakajo na vaše odločitve in ugibajo o vašem delovnem urniku ter načrtih. Če boste bolj jasni z njimi, bodo lahko tudi oni bolj sproščeno sodelovali in vam precej bolj pomagali kot do zdaj.
Posel/denar: ****
Če iščete nove ideje ali načine za poslovni uspeh, se vam bodo od četrtka naprej odpirale možnosti, s katerimi lahko čisto na novo postavite svojo službo in okrepite svojo blaginjo. Zato se ne odmikajte ponudbam ter se pogovorite o vsem, kar vam bo padlo na pamet.
Nasvet tedna:
Umirite se in se ne vključujte v vse dogajanje okoli sebe. To vam bo okrepilo notranjo energijo in zunanji vpliv ter boste lažje usmerjali svoje življenje. Tako pa imate občutek, da vas veter nosi in da nimate nobenega vpliva na dogajanje.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Razdvojeni boste, saj si želite sprememb, svobode in sprostitve, a pri tem ne želite spremeniti ničesar v svojih dejanjih in vsakdanjiku. Kot da pobegnete v svoj domišljijski svet, kjer se vse zgodi samo od sebe na način, ki vam ustreza.
Ljubezen/odnosi: ****
Čustva vas bodo vznemirjala in vas spodbujala k novim idejam o življenju in ljubezni, a boste še vedno previdni. Prisluhnite srcu in ljudem, ki so vam blizu, in odkrivajte nove stvari v sebi, ki vas korak za korakom delajo srečne.
Posel/denar: ***
Kljub temu, da bi lahko začeli s konkretnimi spremembami in novimi izzivi v poslovni sferi, se boste raje odmikali in še vedno čakali na izjemne priložnosti, ki pa se ne bodo dolgo pojavljale, če ne boste začeli delati korakov v novo smer.
Nasvet tedna:
Če imate težave z alergijami, potem sproščajte ta strah in bolj sodelujte z vsem, kar se bo dogajalo okoli vas. Koristno je, da razmislite o tem, da se mogoče ne bojite življenja, temveč sami sebe, svojih globokih čustev in vsega, kar bi se spremenilo, če bi začeli bolj resno vstopati v spremembe.

Vodnar 21. 1–18. 2.
Počutje: ***
Nemirni boste in sočasno želeli vse urediti, sodelovati in voditi, po drugi strani pa vse prepustiti ter se čisto izogniti vsem, saj ste zares čustveno pregoreli.
Ljubezen/odnosi: **
Ne skrbite toliko, da bodo vsi zadovoljni, saj vam bo lažje organizirati vse potrebno brez zadržkov. Ker pa se zaradi preteklosti obremenjujete z družinskimi člani, se potem avtomatsko postavljate na zadnje mesto, kar prej ali slej pripelje do izčrpanosti in vaše nervoze, ki razbije želeno čustveno harmonijo.
Posel/denar: ****
Optimistični boste in iskali priložnosti za pogovore in sodelovanje, pri tem pa pozabili na želje drugih ter zasledovali svoje cilje. Sreda in petek bosta prebojna. Polni boste energije in idej, ki pa jih poskusite usmeriti v projekte, ki bodo koristili predvsem vam in vašemu delu ter življenju.
Nasvet tedna:
V soboto vstanite čim prej, da ujamete koristno podporo zvezd, saj bo od tega odvisen celoten dan in način domačega druženja za dlje časa. Imeli boste dve poti: ali boste precej optimistični ali pa zelo nervozni in nemogoči za vse domače. Izbira je vaša.

Ribi 19. 2–20. 3.
Počutje: *****
Odlično počutje vam bo dvignilo samozavest in odprti boste tako za ljubezen kot za obilje. V sebi boste čutili povezanost z življenjem in poskrbeli boste, da vas bližnji ali okolica ne bo motila pri tem.
Ljubezen/odnosi: ****
Počasi se boste privajali na to, da ni nič narobe, da ni posebne drame ne doma ali v službi in da lahko zares počnete tisto, kar vas veseli. Morda se boste zaljubili v življenje in pri tem sproščeno spreminjali svoje odnose in vse, kar vas obdaja.
Posel/denar: *****
Vsak dan posebej boste doživeli nekaj novega, kar vas bo odprlo za kreativnost in sprejemanje življenja čisto na drugačen način.
Nasvet tedna:
Ugotovite, kaj vam je strast ali veselje, saj se bo tudi to lahko začelo uresničevati. Koristno je, če ste usmerjeni v svojo pot, da ne popustite vplivom okolice, ki vas sicer takoj obremeni. Organizirajte prav vse dejavnosti, ki jih želite početi, nič ne puščajte naključju. Tako boste sami sebe optimalno motivirali in v nekaj tednih dosegli enake uspehe, kot bi jih sicer v nekaj mesecih. 

prejšnji članek
Brez simptomov 40 odstotkov okuženih, a so odgovorni za vsaj tretjino prenosov
Zdravje
Brez simptomov 40 odstotkov okuženih, a so odgovorni za vsaj tretjino prenosov
naslednji članek
Ana Praznik: želimo jim dati motivacijo za nadaljevanje nove resničnosti
Svet slavnih
Ana Praznik: želimo jim dati motivacijo za nadaljevanje nove resničnosti