foto: Profimedia
Gobe s smetano
Potrebujemo veliko čebulo, 600 g mešanih gob, šopek peteršilja, lonček kisle smetane, olje in začimbe.
Sesekljano čebulo pražimo na dveh žlicah olja, ko začne rumeneti, dodamo na tanke lističe zrezane gobe, sesekljan peteršilj, sol in poper (če imamo pogojno užitne gobe, kot so denimo štorovke, jih je treba prej prekuhati in vodo odliti). Pražimo, dokler večina tekočine ne povre, kar je približno dvajset minut. Dodamo kislo smetano, premešamo in takoj ponudimo.
Koromač v omaki
Potrebujemo 4 koromače, konzervo sesekljanih paradižnikov, 100 g gnjati, olje in začimbe.
Koromač operemo, po dolgem razpolovimo in ga na malo olja opečemo na prerezani strani. Nato dodamo paradižnik, 400 ml vode, žličko začimbnega posipa, sol, ščepec timijana, ščepec majarona in pol žlice gorčice. Pokrijemo in dušimo dvajset minut, vmes koromač tu in tam previdno obrnemo. Na koncu dodamo na kocke zrezano gnjat, dušimo še pet minut in ponudimo. Zraven se prilega riž.
Pečen krompir s panceto
Potrebujemo 800 krompirja, 2 rezini pancete, šopek mlade čebule, olje in začimbe.
Krompir zrežemo na tanke koščke, panceto na majhne kocke, čebulo na obročke. V ponev nalijemo olje, ga razgrejemo in na njem popražimo panceto, nato dodamo krompir in čebulo. Solimo. Pražimo, dokler ne začne krompir rjaveti, nato prilijemo le toliko vode, da se ne smodi, in ga pražimo, dokler se ne zmehča.
Kitajsko zelje s svinjino
Potrebujemo glavico kitajskega zelja, večji svinjski zrezek, svežo rdečo papriko, 2 žlici sojine omake, olje in začimbe.
Kitajsko zelje zrežemo na kvadratke, enako zrežemo papriko, zrezek zrežemo na rezance. V ponvi razgrejemo dve žlici olja in na njem toliko časa pražimo meso, da porjavi. Poberemo ga iz ponve in shranimo na toplo, v ponev pa damo zelje in papriko in oboje pražimo deset minut. Dodamo sojino omako, dosolimo, če je treba, dodamo še meso, dušimo eno minuto in ponudimo.
Pisana ponev
Potrebujemo dve rumeni kolerabi, tri korenčke in dva pastinaka, dve pesti graha, maslo in začimbe. Vso zelenjavo narežemo na tanke ploščice in jo damo v ponev skupaj z grahom. Prilijemo malo vode, dodamo svež majaron in šetraj po okusu in dušimo dvajset minut. Na koncu solimo in dodamo žlico ali dve masla. Premešamo in ponudimo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.