Kulinarika
 

Zelenjava na žaru s pikantnim prelivom

29. 7. 2024; 14.00
Avtor: Revija Liza Maja
Zelenjava na žaru s pikantnim prelivom

Zelenjava na žaru s pikantnim prelivom foto: Revija Liza Maja

Ste za malce pikantno popestritev?

Sestavine:

• 200 g rdeče paprike

• 200 g jajčevcev

• 200 g bučk

• sol po okusu

Za preliv:

• 4 vejice timijana

• 2 čilija

• 100 ml olivnega olja

• 30 g sončničnih semen

• sol in mlet poper po okusu

• 100 g parmezana za posipanje

jajčevci na žaru.jpg foto: Dreamstime

Priprava:

1. Najprej papriko približno 15 minut pražite na vročem žaru, da postane črna, nato jo odstranite in olupite. Na koncu jo dajte v skledo.

2. Jajčevce in bučke narežite na debele rezine in jih začinite s soljo. Bučke pecite na žaru 3 minute na vsaki strani. Jajčevce kuhajte 5 minut. Vse skupaj dajte v skledo.

3. Timijanove lističe, na rezine narezano čili papriko, olivno olje, sončnična semena, sol in poper premešajte in s tem prelivom prelijte zelenjavo.

4. Pustite marinirati 5 minut. Ob serviranju zelenjavo potresite z naribanim parmezanom.

Bučke na žaru

Bučke na žaru foto: Revija Zarja

prejšnji članek
Brez črpalnih elektrarn zelen prehod ne bo mogoč
Življenjski slog
Brez črpalnih elektrarn zelen prehod ne bo mogoč
naslednji članek
Talent Marko Stanković padel na kolena in zaprosil svojo ljubezen
Svet slavnih
Talent Marko Stanković padel na kolena in zaprosil svojo ljubezen

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.