Zelenjava na žaru s pikantnim prelivom foto: Revija Liza Maja
Sestavine:
• 200 g rdeče paprike
• 200 g jajčevcev
• 200 g bučk
• sol po okusu
Za preliv:
• 4 vejice timijana
• 2 čilija
• 100 ml olivnega olja
• 30 g sončničnih semen
• sol in mlet poper po okusu
• 100 g parmezana za posipanje
Priprava:
1. Najprej papriko približno 15 minut pražite na vročem žaru, da postane črna, nato jo odstranite in olupite. Na koncu jo dajte v skledo.
2. Jajčevce in bučke narežite na debele rezine in jih začinite s soljo. Bučke pecite na žaru 3 minute na vsaki strani. Jajčevce kuhajte 5 minut. Vse skupaj dajte v skledo.
3. Timijanove lističe, na rezine narezano čili papriko, olivno olje, sončnična semena, sol in poper premešajte in s tem prelivom prelijte zelenjavo.
4. Pustite marinirati 5 minut. Ob serviranju zelenjavo potresite z naribanim parmezanom.
Bučke na žaru foto: Revija Zarja
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.