stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Slovenija kot pomembna gastronomska regija

5. 3. 2019; 10.30
Avtor: Katja Kaja Mejač
kuhanje

Ana Roš foto: Žiga Intihar

Najpomembnejši gastronomski dogodek pri nas, European Food Summit, ki je zadnja leta potekal pod imenom Gourmet Cup Ljubljana, je hitro prerasel svoje okvire, danes pa je zavezan k poslanstvu postati najpomembnejši evropski kulinarični dogodek in edinstvena platforma, ki soustvarja trajnostno prihodnost Evrope. Z lastno gastronomsko identiteto ustvarja promocijo Slovenije kot pomembne gastronomske regije in Ljubljane kot kulinarične prestolnice.

Dogodek European Food Summit bo v soboto, 16. marca, v sodelovanju s partnerjem Turizmom Ljubljana in blagovno znamko Gourmet Ljubljana odprla predpremiera Odprte kuhne, najbolj priljubljene kulinarične tržnice na sončni strani Alp. Ljubitelji vrhunskih okusov se bodo lahko na kulinaričnem sprehodu Gourmet Ljubljana Crawl prepustili navdihujočim jedem ljubljanskih chefov, med njimi so Igor Jagodic, Janez Bratovž, Jakob Pintar, Jorg Zupan, Mojmir Šiftar in Peter Kovač. Svoje kreativne mojstrovine bodo razgalili v kulturnih hramih in znamenitostih Ljubljane ter jih tako spremenili v prave priložnostne, pop-up kulinarične postojanke. V nedeljo, 17. marca, bo osrednje prizorišče dogajanja na Krvavcu, kjer bodo goste smučišča na dogodku Gourmet na snegu razvajali vrhunski slovenski in tuji kuharski mojstri. Posebno doživetje je zagotovo kulinarično zajlanje visoko v čarobnem objemu Kamniško-Savinjskih Alp – I FEEL SLOVENIA Večerja na zajli, ki se poteguje za naslov petzvezdičnega doživetja. Priznani kuharski mojstri pod taktirko gostinstva Jezeršek in gostilna Krištof bodo goste v gondolah razvajali s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami. Vrhunec dogodka pa bo potekal v ponedeljek, 18. marca, ko sta na sporedu strokovni simpozij in Experience dinner (doživljajska večerja).
»Poti in potovanja se vedno začnejo in končajo za mizo, ljudje se namreč radi vračajo v dežele, kjer so dobro jedli. In prav tako jemo tudi pri nas – dobro in zeleno, zato je skrajni čas, da naše kulinarično bogastvo predstavimo svetu,« je o večerji povedala Ana Roš, ki jo bo pripravila skupaj z italijanskim kulinaričnim virtuozom Riccardom Camaninijem in Luko Koširjem.

Gourmet foto: Žiga Intihar

Gourmet foto: Dean Dubokovič



Sklepni dogodek bo v torek, 19. marca, na Krvavcu. Dan se bo začel z gurmanskim zajtrkom in vrhunskim kuharskim mojstrom Luko Koširjem. Medtem ko se bodo v napeti smučarski tekmi pomerili smučarji, deskarji, vinarji in ljubitelji kulinarike ter se potegovali za zmagovalne stopničke pokala Audi Gourmet, bo na krvavški plaži potekal Gourmet na snegu, kjer nas bodo razvajali tako domači kot tudi kuharski mojstri in odlična vina. Dan se bo končal z apres ski zabavo.

prejšnji članek
V koga je bil od nekdaj zaljubljen Omar Naber?
Svet slavnih
V koga je bil od nekdaj zaljubljen Omar Naber?
naslednji članek
Tanja Ribič postala ognjena kratkolaska!
Svet slavnih
Tanja Ribič postala ognjena kratkolaska!
#nasazenazenska
nasazenazenska