pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Vrhunska športnica Janja Garnbret doživela premiero svojega filma

9. 12. 2021; 09.00
Avtor: K.M.
Zlata olimpijka Janja Garnbret

Janja Garnbre foto: Promocijski material

Celovečerni dokumentarec »The Wall – Climb for Gold«, ki spremlja Janjino pot do olimpijskih iger v Tokiu, je včeraj doživel težko pričakovano predpremiero v Sloveniji

Janja, ki je bila osrednja osebnost dogodka, si je v ljubljanski Cukrarni film ogledala v krogu družine, prijateljev in podpornikov, poklonila pa so se ji tudi priznana slovenska in tuja imena iz sveta športa. Med njimi so bili legendarni telovadec Miroslav Cerar in smučarski as Jure Košir ter predstavnik Mednarodne zveze za športno plezanje Marco Vettoretti.

Janja Garnbret z mamo Darjo foto: Promocijski material

Jure Košir in Janja Garnbret foto: Promocijski material

Svetovno premiero bo »The Wall« doživel v začetku leta 2022, izbranci pa so včeraj na posebnem dogodku imeli priložnost ogleda filma v družbi naše zlate olimpijke Janje Garnbret. Dogodek se je odvil v znamenju zgodovinskega dosežka in uspešnega poglavja slovenskega športa, ki ga piše Garnbretova. Slednja je po premieri povedala: »Navdušena sem bila nad idejo, da bi nas snemalna ekipa spremljala med pripravami, hkrati pa se mi je to zdelo zelo intimno. Sicer sem vajena kamer na tekmovanjih, to pa je vendarle povsem druga stvar. A smo se s puncami zelo hitro navadile, filmski ekipi pa je uspelo odlično ujeti vse težke in lepe trenutke … The Wall zares lepo prikaže, kako dolga je pot treniranja za tak uspeh.«

Navdihujoča zgodba dokumentarnega filma »The Wall« namreč ponudi čustven vpogled v življenje olimpijca in razkriva najbolj intimne trenutke vrhunskih športnic. Poleg Garnbretove v filmu spremljamo čustveno potovanje še treh odličnih plezalk, ki so se kot prve v zgodovini podale na olimpijske igre. To so Američanka Brooke Raboutou, Japonka Miho Nonaka in Angležinja Shauna Coxsey, vse elitne plezalke iz ekipe adidas Terrex. Filmska ekipa jih je spremljala več kot dve leti in dokumentirala njihovo pot do kvalifikacij in boja za olimpijsko odličje. The Wall je ganljiva zgodba o neomajni želji po perfekcionizmu in uspehu izpod rok priznanega režiserja Nicka Hardieja, vsebuje pa tudi partituro večkrat nagrajene skladateljice Nainite Desai. Film je bil ustvarjen s strani medijske družbe Windfall Films in podjetja Premiere Digital ob podpori adidas Terrexa.

Janja Garnbret foto: Promocijski material

Janja s trenerjem Romanom Krajnikom med ogledom filma foto: Promocijski material

Predpremiere se je udeležil tudi adidasov direktor marketinga za Jugovzhodno Evropo Nicolas Nath, ki je v imenu adidasa povedal: »The Wall razkriva, kaj pomeni biti elitni plezalec, ter kaže predanost in vztrajnost najboljših športnikov na svetu. Janjina želja po perfekcionizmu in odličnosti preizkuša vse elemente človekovih zmožnosti. V adidasu nas navdihuje vodilo »Impossible is nothing« (Nič ni nemogoče), zato smo zares ponosni, da lahko podpiramo izjemne ženske, ki so premagale vse ovire na svoji poti – na samem vrhu je seveda Janja, ki je brez dvoma najboljša plezalka v zgodovini.« adidas je Janji na dogodku podaril tudi posebno darilo, podstavek za njeno zlato olimpijsko medaljo.

Za splošno javnost bo težko pričakovani ogled filma mogoč v začetku leta 2022, napovednik in več informacij o filmu pa je dosegljivih na www.thewallthefilm.com.

prejšnji članek
Horoskop: Resnično potrebujete čas za razmislek
Horoskop
Horoskop: Resnično potrebujete čas za razmislek
naslednji članek
Omar Naber se je zaradi nje popolnoma raznežil
Svet slavnih
Omar Naber se je zaradi nje popolnoma raznežil