sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Igralec Sean Penn pripravlja politični triler

25. 8. 2022; 08.00
Avtor: STA / V.M.
filmo-sean

Sean Penn foto: Reuters

Film bo temeljil na članku ameriškega novinarja Raymonda Bonnerja. Resnična zgodba bo postavljena v čas državljanske vojne v Salvadorju v 80. letih prejšnjega stoletja, po posilstvu in umoru štirih ameriških nun v tej srednjeameriški državi.

Dvakratni dobitnik oskarja Sean Penn pripravlja politični triler. S svojim produkcijskim podjetjem Projected Picture Works, ustanovljenim lani, želi na velika platna prenesti dramo Killers & Diplomats.

O filmu

V filmu, ki bo temeljil na članku ameriškega novinarja Raymonda Bonnerja, mlad ameriški diplomat preiskuje zločin in se pri iskanju virov znajde v nevarnosti. Pozneje vojakom nacionalne garde sodijo in jih obsodijo na dolgoletne zaporne kazni.

Penn bo tudi producent trilerja, pripravlja pa še dokumentarni film o ruski agresiji v Ukrajini. Tam se je v zadnjih mesecih po poročanju dpa srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

Ameriški igralec je nazadnje zaigral v TV seriji Gaslit, kot režiser pa je v zadnjih letih podpisal drami Zadnja podoba in Dan zastave. Oskarja je prejel v letih 2004 in 2009 za vlogi v filmih Skrivnostna reka Clinta Eastwooda in Milk Gusa Van Santa.

foto: Reuters

prejšnji članek
Vdova Kobeyja Bryanta bo prejela visoko odškodnino
Svet slavnih
Vdova Kobeyja Bryanta bo prejela visoko odškodnino
naslednji članek
Urban Vidmar z nekdanjo miss Slovenije ustvaril ljubezensko zgodbo
Svet slavnih
Urban Vidmar z nekdanjo miss Slovenije ustvaril ljubezensko zgodbo
#obraziavenija
obraziavenija