državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

On bo igral očeta Michaela Jacksona

28. 1. 2024; 09.00
Avtor: K.M.
Colman Domingo

Colman Domingo foto: Profimedia

Igralska zasedba načrtovanega biografskega filma Michael o pop zvezdniku Michaelu Jacksonu se povečuje. V vlogi kontroverznega družinskega patriarha Joeja Jacksona bo zaigral ameriški igralec Colman Domingo, ki je v začetku tedna prejel nominacijo za oskarja za najboljšega igralca za film Rustin.

"Navdušen sem," je Domingo v petek zapisal na Instagramu. Po po pisanju nemške tiskovne agencije dpa je zapisal še, da ima srečo, da bo lahko upodobil tako kompleksen in kontroverzen lik, kot je Joe Jackson. Pohvalil je glavnega igralca Jafaarja Jacksona, sina Jermaina Jacksona in nečaka kralja popa, ki je umrl leta 2009. Med vajami je videl njegovo "neverjetno preobrazbo". "Njegov talent in utelešenje Michaelovega lika sta preprosto na drugi ravni," je bil navdušen Domingo.

Jafaar Jackson je prejšnji teden na Instagramu objavil prvo fotografijo, povezano s tem filmskim projektom. Na njej izvaja plesne gibe, na glavi ima črn klobuk, kakršnega je Michael Jackson nosil med turnejo Victory Tour leta 1984. Film, ki ga bo režiral Antoine Fuqua, naj bi v kinematografe prišel aprila 2025.

Joseph Jackson - Joe foto: Profimedia

Joe Jackson, ki je umrl leta 2018 v 90. letu starosti, je imel enajst otrok. V 60. letih prejšnjega stoletja je ustanovil skupino Jackson Five. Oče in menedžer je veljal za gonilno silo uspeha kralja popa in njegovih sorojencev, vendar mu je nekaj otrok pozneje očitalo fizično ter psihično trpinčenje.

prejšnji članek
Dolgoletni gledalci skokov stopili v bran Andreju Staretu
Svet slavnih
Dolgoletni gledalci skokov stopili v bran Andreju Staretu
naslednji članek
Nuška Drašček: Nikoli nisem imela težav s samopodobo
Svet slavnih
Nuška Drašček: Nikoli nisem imela težav s samopodobo