Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Green Day z novo skladbo in napovedjo turneje za prihodnje leto

24. 10. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
Green Day

Green Day foto: Profimedia

Ameriški punk rockerji Green Day ob današnjem izidu nove skladbe The American Dream Is Killing Me napovedujejo ameriško turnejo za prihodnje leto, na kateri se jim bodo pridružile glasbene skupine Smashing Pumpkins, Rancid in Linda Lindas.

Skupina je skladbo The American Dream Is Killing Me napovedala že 1. oktobra z objavo videoposnetka, na katerem je prikazan frontman skupine Billie Joe Armstrong, ko se zbuja. Na posnetku, ki vzbuja asociacije na uspešnico Wake Me Up When September Ends, pevec pritisne na gumb za dremež na svoji budilki, nakar se zagleda v koledar in obkrožen datum 24. oktober, ob čemer se predvaja odlomek nove skladbe.

Green Day so junija na festivalu v Quebecu predstavili še eno novo oz. neobjavljeno skladbo z naslovom 1981. Datuma izida ali naslova novega albuma, ki bo njihov prvi po albumu Father of All..., pa po pisanju Ultimate Classic Rock še niso napovedali. Prav tako niso objavili še točnih datumov koncertov nove ameriške turneje, ki jo načrtujejo za prihodnje leto. Turnejo so napovedali med manjšim nastopom v Fremont Country Clubu v Las Vegasu minuli četrtek, in sicer tik pred nastopom na festivalu When We Were Young, ki je bil minuli konec tedna.

Trio Green Day poleg pevca in kitarista Armstronga sestavljata še basist Mike Dirnt in bobnar Tre Cool. Skupina je v svojem energičnem glasbenem izrazu, bogatem z nalezljivimi refreni in melodijami ter z uporniško angažirano sporočilnostjo, znova obudila duha prvega vala punka.

Od leta 1986, ko so začeli na neodvisni kalifornijski punk sceni, so Green Day doslej posneli 13 studijskih albumov, med katerimi veljata za najbolj uspešna Dookie (1994) in konceptualni American Idiot (2004), ki je, prirejen v rock muzikal, zavzel tudi odrske deske Broadwaya. Prodali so skoraj 90 milijonov izvodov plošč, kar jih uvršča med najbolje prodajanje glasbenike, prejeli različna priznanja, med njimi pet grammyjev, vplivali na generacije glasbenikov ter bili sprejeti v dvorano slavnih rock'n'rolla. Leta 2017 so po 19 letih drugič gostovali v Sloveniji, in sicer so nastopili v dvorani Stožice, kjer so predstavljali album Revolution Radio.

prejšnji članek
Banano ovijte v listnato testo, rezultat je fantastičen!
Kulinarika
Banano ovijte v listnato testo, rezultat je fantastičen!
naslednji članek
Rebeka Dremelj šokirala s svojo zadnjo podobo
Svet slavnih
Rebeka Dremelj šokirala s svojo zadnjo podobo
#nasazenazenska
nasazenazenska