pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Spoznali boste igralčevo resnejšo plat

27. 4. 2022; 07.00
Avtor: M. V.
jernej kogovsek planet tv

Jernej Kogovšek, ki odlično upodablja zmedenega in naivnega študenta Borisa. foto: Planet TV

33-letnega Jerneja Kogovška poznamo predvsem po komičnih vlogah, največkrat igra neodločne in sramežljive obstrance. A svojo igralsko kariero je začel v bolj resnih tonih in že takoj na začetku nakazal, da bomo zanj zagotovo še slišali.

Začel je z dramama Čefurji raus! (2013) in Drevo (2014). Za obe vlogi je prejel vesno, leta 2015 pa še viktorja za obetavno medijsko osebnost. Čeprav je po izobrazbi magistrirani socialni delavec in je nekaj časa svoj poklic tudi opravljal, ga je bolj vleklo v igralske vode, a se žal ni mogel več vpisati na AGRFT. Čeprav nima formalne izobrazbe, mu vseeno uspeva preživeti z igro. »Dokler bom imel takšno srečo s projekti in vlogami, da lahko s tem preživim, bom vztrajal,« pravi mladi očka.

V seriji Trigrad je lahko spet pokazal, kako dober je tudi v resnejših vlogah. foto: Adrian Pregelj/RTV

Trenutno ga gledamo v humoristični seriji Ja, Chef!, v kateri igra mojstra slaščic – zanj dokaj tipičen sramežljiv in neodločen lik z neverjetno povednimi obraznimi grimasami. Takšnih je v serijah, skečih in oddajah zaigral že veliko, po takšnih se ga gledalci najbolj spominjamo. Da dobiva tovrstne vloge, pripisuje svoji čudni postavi in obrazu. A ga niti ne moti. Sploh dokler ima možnost občasno pokazati tudi svojo resnejšo plat. To bomo maja videli v novi nacionalkini seriji Trigrad, skrivnostni drami, ki se dogaja v odročni vasi med gozdovi. Ti so za prebivalce vir preživetja, hkrati pa se v njih skrivajo temačne skrivnosti. Jernej v seriji igra upravnika žage, resna vloga, ki ga je hkrati spet združila z režiserko Sonjo Prosenc, ki mu je zaupala vlogo v filmu Drevo, ki ga je uvrstil na medijski zemljevid.

prejšnji članek
Alya je v zbirko nenavadnih lokacij dodala še eno
Svet slavnih
Alya je v zbirko nenavadnih lokacij dodala še eno
naslednji članek
Matej Zemljič rad raziskuje Slovenijo
Svet slavnih
Matej Zemljič rad raziskuje Slovenijo