pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Matjaž Nemec: Knjiga je glavni način razširjanja znanja

30. 1. 2022; 05.00
Avtor: Revija Lady
matjaž--nemec

Postavni politik Matjaž Nemec stabilnost, voljo in moč črpa iz svoje družine. foto: zarja jana

Postavni in šarmantni poslanec Matjaž Nemec vedno znova poudarja pomen spoštljive komunikacije, razgledanosti in uglajenosti. Ne samo z besedami, temveč tudi dejanji.

 »Rasel sem v družini, kjer je bilo veliko knjig, predvsem iz umetnosti, največ s področja likovne umetnosti,« pove Matjaž, ki zelo ceni vse vrste znanja. Ljubezen do lepe besede in umetnosti pa se s partnerko Nino trudita prenašati tudi na sina Maja.

Matjaž Nemec je ljubezen svojega življenja, postavno temnolasko Nino, spoznal v parlamentu. foto: Zarja Jana

Matjaž sicer do knjig še danes goji globoko spoštovanje in prav žal mu je, da ima premalo časa, da bi še več posegal po njih. »Knjiga je, kljub vsem drugim medijem, še vedno eden glavnih načinov razširjanja znanja in idej med nami. Čeprav nisem knjižni molj, zelo rad vzamem v roke zgodovinske knjige, rad posežem po biografijah, biografskih romanih in resničnih zgodbah. Ko sem na dopustu, si privoščim kakšno dobro leposlovno delo, zelo rad prelistam monografije likovnih ustvarjalcev,« pravi novopečeni očka sina Maja. Čeprav se zdaj ob dojenčku, ki zahteva vso skrb in pozornost, težko posveti zbranemu prebiranju resnejše literature, ima na nočni omarici knjigo dveh tržaških zgodovinarjev Boruta Klabjana in Gorazda Bajca z naslovom Ogenj, ki je zajel Evropo, ki govori o požigu tržaškega Narodnega doma. »Priporočam jo v branje. Čas fašizma je bil za nas Primorce zelo boleč in prav je, da tega dela slovenske zgodovine nikoli ne pozabimo,« je še dejal.

prejšnji članek
Je to res voditelj Jože Robežnik? Kaj se dogaja?
Svet slavnih
Je to res voditelj Jože Robežnik? Kaj se dogaja?
naslednji članek
Pozor! Zaradi te hrane ste slabe volje
Zdravje
Pozor! Zaradi te hrane ste slabe volje