Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Ana Dolinar Horvat razgalila bolečino poraza

13. 1. 2023; 10.00
Avtor: V.M.
ANA1

Ana Dolinar Horvat foto: Mediaspeed

Igralka je presenetila z objavo 'radikalno nepopolne, zelo osebne, občutljive epizode', ki je pred tedni romala na smetišče, a jo je od tam rešil Anžej Dežan.

Igralka in avtorica priljubljenega podkasta Mater, je tokrat svojo publiko presenetila s prav posebno epizodo, za katero je po nastanku ocenila, da ni primerna, da bi bila slišana. A čeprav je romala na smetišče pozabljenih čustvenih izlivov, jo je na plan izvabil Anin dolgoletni prijatelj Anžej Dežan, ki danes prekipeva od ponosa, ker se je opogumila in naredila ta, zanjo zelo velik, korak.

In o čem je tokrat govorila Ana? »O tem, kdo sem kot umetnica in zakaj leto končujem 'like a failure' (kot poraženka, op. prev).« Igralka v podkastu pripoveduje, kako se je pričelo njeno globoko potovanje vase skozi umetnosti študij, tekom katerega se je zaljubila v delo, skozi katerega je sprejemala nova odkrivanja in zdravljenja. »Vse skozi telo in skozi kreativnost. Zaljubila sem se v to delo, ker je na meni pustilo takšne rezultate, ker je name tako delovalo.«

A kljub navdušenju do novih odkritij, je Ana v času pred božičem prišla do bolečega spoznanja, kako kompleksen odnos ima do umetnosti in do sebe kot umetnice ter kako veliko je potrebno še odpreti, kako veliko dela jo še čaka.

»Prišlo je toliko žalosti, toliko bolečine, neudobja … Dva dni nisem hotela dojeti, kaj se mi dogaja. Tri dni si nisem želela priznati ene zelo pomembne stvari, da sem umetnica. Da ne vem, kdo sem kot umetnica. Da ne vem, kje je moj prostor. Da ne vem nič, da sem popolnoma zmedena, ampak da sem umetnica, da je moje telo moj inštrument. In da je moje srce prostor, kamor se ugnezdim, ko ustvarjam. Samo to dvoje mi je jasno, pa čisto nič drugega. In zdaj čutim, da sem v zelo intenzivnem procesu. Vidim, kaj se zgodi, ko si priznaš, ko pogledaš strahu v oči, ko ne gledaš več stran. Takrat se je začel proces, ki ga zdaj čutim kot neke vrste preporod,« razgalja svoje najgloblje občutke Igralka, ki ji lahko v celotni izpovedi prisluhnete TUKAJ.

prejšnji članek
Brane Kastelic se zaradi princa utaplja v delu
Svet slavnih
Brane Kastelic se zaradi princa utaplja v delu
naslednji članek
Botri: Med menoj in Ivko je veliko podobnosti
Svet slavnih
Botri: Med menoj in Ivko je veliko podobnosti