stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Naravna alternativa botoksu

12. 5. 2016; 05.30
Avtor: R. P./Maja
Naravna alternativa botoksu
Aloe vera je naravna alternativa botoksu.

Sanjate o tem, da bi bili videti mlajši? O koži brez gubic, jamic in drugih znakov staranja? Na policah trgovin, lekarn in drogerij boste našli nešteto izdelkov, ki obljubljajo takojšnjo pomladitev, a le malokateri vsebujejo snov, ki resnično ustavi čas. To je aloe vera, naravna alternativa botoksu.   

Mehka, gladka, napeta

Aloe vero so za nego kože uporabljali že pred stoletji. Sam Krištof Kolumb jo je redno nanašal na rane, da so se mu hitreje zacelile, že davno prej pa so si stari Egipčani z njo ohranjali mladost. Takrat še niso vedeli, da spodbuja nastajanje elastina in kolagena v koži, videli pa so, da je njihova koža po nanosu aloe vere neverjetno mehkejša, bolj gladka in napeta.

Učinkuje zoper staranje

Te njihove ugotovitve so v sodobnem času podprte s številnimi raziskavami. Dermatologi so v aloe veri odkrili resnične učinkovine zoper staranje, saj vsebuje veliko aminokislin, ki krepijo kožne celice, cink, ki zapira preveč razširjene pore, ter mukopolisaharide (dolgoverižne sladkorne molekule), ki gladijo gube. 

V 10 dneh stoodstotno izboljšanje

V eni od raziskav na univerzi Northwest so testirali vpliv aloe vere na kožo rok. Znanstveniki so spremljali 30 žensk - delavk za tekočim trakom - s hrapavo, poškodovano in starikavo kožo na rokah. Na eni roki so 30 dni nosile rokavico z gelom aloe vere; že v treh dneh se je pokazalo izboljšanje. Po desetih dneh pa je bila koža stoodsotno popravljena.

Napitek proti staranju

Aloe vero vsebujejo nekatere kreme za zrelo kožo (kupite čim bolj naravne!), lahko pa jo na kožo nanesite v obliki gela. Pomaga celo, če aloe vero zaužijete v obliki napitka. Fantastičen napitek proti staranju je nadvse preprosto pripraviti, na kožo pa učinkuje bolje kot botoks. Takole gre: v mešalniku zmiksajte eno jabolko, banano, sok aloe vere in vodo. Popijte za zajtrk ali malico in občudujte svojo pomlajeno podobo v ogledalu! 
 
 

prejšnji članek
2Cellos si želita pod Julijin balkon
Svet slavnih
2Cellos si želita pod Julijin balkon
naslednji članek
Poceni prašek za umivanje sadja že obvezen!
Življenjski slog
Poceni prašek za umivanje sadja že obvezen!
#obraziavenija
obraziavenija