stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

S pomočjo tega boste posvetlili pege in lise!

2. 6. 2016; 08.30
Avtor: Petra Mauer
Ženska
Nekateri jih imajo od nekdaj, drugi jih dobijo zaradi izpostavljenosti soncu. Koži ne škodujejo in marsikomu se zdijo prav simpatične, vendar pa številne »lastnike« zelo motijo. Trudijo se jih posvetliti ali odstraniti, kar je mogoče narediti na več načinov.

LIMONIN SOK
Z limoninim sokom se da uspešno posvetliti pegice oziroma jih narediti manj izrazite in opazne. Najbolje se obnese na naravnih pegicah, nekoliko manj učinkovit pa je na tistih, ki so nastale zaradi pretiranega izpostavljanja sončnim žarkom. Te so namreč praviloma temnejše in trdovratnejše. Stisnite si sok sveže limone v kozarček, vanj pomočite bombažno krpico in si z njo namažite predele obraza s pegicami. Limonin sok naj učinkuje približno deset minut, nato ga izperite s hladno vodo. Če boste to počeli redno vsak dan, boste kmalu opazili razliko.

Z limono do lepših las in kože. foto: Arhiv Svet24

MASKA IZ MLEKA


Pomagala bo tudi maska iz mleka. Obraz si umijte s polnomastnim mlekom in pustite približno deset minut, da se vpije v kožo. Mlečna kislina bo odluščila zgornjo plast kože, zaradi česar bodo pegice manj vidne.

foto: Arhiv Svet24

SADNI PILING
Zmešajte sadje (na primer jagode in kivi), zmes si nanesite na obraz in pustite približno dvajset minut, da se posuši na koži. Ta naravni piling učinkuje podobno kot drugi – odstrani zgornjo plast kože, jo posvetli in ustvari enakomernejši ten. Masko le še izperite s hladno vodo.

POSVETLITVENA KREMA
Ena izmed možnosti je tudi, da se sprehodite med trgovskimi policami in izberete posvetlitvene kreme, ki so pripravljene posebej za odstranjevanje peg. Strokovnjaki svetujejo, da izberete izdelke, v katerih je ekstrakt sladkega korena ali aloja vera. Toda pozor – mnoge posvetlitvene kreme vsebujejo kemikalije, ki lahko škodijo koži (na primer hidrokinon, oksibenzon …), zato bodite pozorni pri izbiri.

KEMIČNI ALI LASERSKI PILING
Lahko pa se odpravite tudi v lepotni salon in se odločite za mikrodermoabrazijo – postopek luščenja vrhnje plasti kože, ali pa izberete kemični piling ali laserski postopek, s katerim prav tako postanejo pege manj vidne. Seveda pa to ni poceni, poleg tega noben postopek pegic popolnoma ne odpravi, čeprav za nekatere to obljubljajo. 

Če ne marate pegic:

Zaščitite se pred soncem. Uporabljajte veliko sončne kreme z visokim zaščitnim faktorjem. Zaužijte dovolj vitamina C, saj pomaga posvetliti pege. Posezite po kiviju, limoni, špinači in drugi listnati zelenjavi, ki vsebuje veliko tega vitamina, lahko pa se odločite tudi za prehranska dopolnila. Nikar ne pozabite! Mnogim se zdijo pegice prisrčne, prikupne in so prednost, ne slabost vašega videza!

prejšnji članek
Najhujše napake pri barvanju las doma
Zdravje
Najhujše napake pri barvanju las doma
naslednji članek
Nasveti za prelepo kožo
Moda&Lepota
Nasveti za prelepo kožo