Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Sveža tudi v tropski vročini

8. 6. 2016; 12.30
Avtor: T.P.
ženska v kopalkah, bikini

foto: Profimedia

Poletje zahteva posebno nego telesa, zlasti občutljivih delov. Da bodo vaši intimni predeli videti popolni celo v najmanjšem bikiniju, uporabite trike, s pomočjo katerih boste to brez težav dosegli.

Zaradi poletne vročine, ki povzroča več znojenja, moramo še bolj poskrbeti za osebno higieno. Posebej so pomembni intimni deli, ki jih je treba negovati bolj pozorno kot sicer. Če boste upoštevali te štiri zapovedi vzdrževanja higiene in svežine tam spodaj, boste zagotovo lahko povsem sproščeno uživali v teh vročih poletnih dneh.

Pokažite se v vsej svoji lepoti. foto: Profimedia

Uporabljajte milo brez vonja

Ker se nožnica čisti sama, jo je najbolj priporočljivo umivati samo z navadno vodo. Če pa nikakor ne morete brez mila, uporabljajte nevtralnega oziroma brez vonja. Nožnice nikoli ne umivajte od znotraj, ker se tako izpirajo tudi zdrave bakterije, kar lahko poveča tveganje spolnih bolezni, vnetje medenice in drugih infekcij. Če imate težave z neprijetnim vonjem, se obrnite na svojega ginekologa.

Lepa, gladka, mehka svilena koža vsepovsod. foto: Profimedia

Previdno pri izbiri spodnjega perila

Na čipkaste, satenaste in sintetične hlačke poleti raje pozabite, saj perilo iz teh materialov zadržuje vlago, kar lahko v vročini povzroči glivične infekcije. Najboljši izbor so hlačke iz čistega bombaža, ki so zračne in ne zadržujejo vlage. Nikar ne hodite naokrog v mokrih kopalkah ali hlačkah za telovadbo. Pri sebi imejte vedno intimne vlažilne robčke, da se lahko v vsakem trenutku osvežite. Kupite popolnoma naravne robčke, ki so biološko razgradljivi in ne vsebujejo alkohola.

Rešite se vraščenih dlak

Tudi suhice imajo pri izbiri kopalk lahko težave, zato jim stilisti svetujejo čim bolj pisane in živobarvne kopalke. foto: Profimedia

Zlasti po depilaciji z voskom se rade pojavijo vraščene dlačice, ki jih nobena ženska ne želi na svojem bikini območju, predvsem ne na plaži. Vraščene dlake preprečite tako, da si dva dni po depilaciji naredite piling bikini predela. Uporabljajte piling iz naravnih sestavin, po njem pa na suho kožo nanesite preparat proti vraščanju dlačic, ki bo pomiril kožo in še bolj zmanjšal možnost vraščanja. Vraščenih dlak nikoli ne pulite na silo. Bakterije na rokah lahko naredijo več škode kot koristi, saj povzročajo infekcije in rane. 

Poskrbite za svoje telo, vključno z intimnimi deli. foto: Profimedia

prejšnji članek
Nad holesterol s čajem
Zdravje
Nad holesterol s čajem
naslednji članek
Nadiya Bychkova doživlja novo srečo!
Svet slavnih
Nadiya Bychkova doživlja novo srečo!
#obraziavenija
obraziavenija