zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Naj bo videz naraven

9. 6. 2016; 07.30
Avtor: snč
plaza 1

Dobro počutje in posledično dober videz bosta poskbela za lepe spomine. foto: Profimedia

Na dopustu je na ličila najbolje malce pozabiti. Seveda pa to ne velja za nego, ki naj bo še bolj skrbna.

Ob soncu in vodi bo koži najbolj koristil svež zrak, predvsem pa veliko vlažilne kreme, sijaj na ustnicah in kakšna urica spanja več.

NAJPREJ DEPILACIJA

Če dlačice odstranjujete z voskom, se jih znebite najmanj dva dni pred sončenjem; če uporabljate depilacijsko kremo, pa dan pred odhodom na plažo, sicer tvegate reakcijo kože (rdečica, mozoljčki). Tik pred sončenjem je najvarnejša izbira le nežna britvica.

Koža, lasje, oči … niti na dopustu nobenega delca svojega telesa ne prepuščajmo samega sebi. foto: Profimedia

TRAJNEJŠA ZAGORELOST

Z losjoni za luščenje odmrlih celic povrhnjice za telo in obraz boste kožo izvrstno pripravili na sončenje. Zagorelost – v varnih urah in ob primerni zaščiti – bo dolgotrajnejša, saj se bo koža obarvala na »sveži podlagi«.

ČE NE PRENESETE SONCA ...

... je krema za samoporjavitev prava rešitev. Celo bolj kot močno in nevarno sonce vam bo pomagala do privlačne potemnele polti. A ne izberite pretemne kreme, če ste sicer izrazito bledi, saj ta ne bo dosegla najlepšega učinka. Če se odpravljate na morje, jo nanesite vsaj dva dni prej, najbolje po negi s kremo za luščenje odmrlih celic povrhjice. Tako bo absorbcija kreme kvalitetnejša. Večina krem za toniranje ščiti pred UV žarki in ker jih voda ne spere, so idealna podlaga za aktivnosti na plaži. Za obraz boste izbrali posebno, izdatnejšo kremo. Odtenek bo najlepši, če boste postopno nanesli več tanjših slojev.

foto: Profimedia

SVEŽ OBRAZ

Kreme z vitaminom E ščitijo pred škodljivimi vplivi iz okolja. Še posebej v dopustniških dneh je modro izbrati kozmetično linijo, ki regenerira obnovitvene sposobnosti poškodovanih celic in ščiti kožo pred prezgodnjim, svetlobno pogojenim staranjem. Vse vsebujejo najmanj zaščitni faktor 15. Na plaži se boste verjetno zadovoljili z vodoodporno maskaro, kajti pudri in senčila lahko v stiku z močnim soncem izzovejo neljube stranske učinke (rdečico, pretirano potenje). Če pa ste večinoma v senci in vendarle napudrani, večkrat dnevno osvežite kožo s pršilom s termalno vodo. Po sončenju vam bo koža obraza hvaležna za masko z jogurtom ali  s skuto, ki ji lahko dodate žlico olivnega olja. Nanesite jo tudi okoli oči in pustite delovati 20 minut.

Po sončenju vam bo koža obraza hvaležna za masko z jogurtom ali s skuto, ki ji lahko dodate žlico olivnega olja. foto: Profimedia

NAHRANITE LASE

Pred umivanjem las ne spirajte mivke. Droben pesek je namreč med šamponiranjem izvrstna masaža za lasišče. Regeneratorju dodajte žlico olja in nanesite na rahlo vlažne lase; od konic proti koreninam. Počakajte približno 15 minut in sperite.

prejšnji članek
Preprosta maska, ki vam bo napela kožo in vas pomladila
Moda&Lepota
Preprosta maska, ki vam bo napela kožo in vas pomladila
naslednji članek
Je Kim Kardashian naprodaj za 10 milijonov dolarjev?
Odnosi
Je Kim Kardashian naprodaj za 10 milijonov dolarjev?