pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

V boj proti pomarančni koži

9. 10. 2016; 08.00
Avtor: ud
pomaranča

Pri masaži uporabljajte vse možne gibe, od glajenja do kroženja, gnetenja in ščipanja. foto: youtube

Nič ne pride samo od sebe, tako tudi postava ne bo nič lepša, če ne bomo zanjo tudi česa naredili.

Uspeh nam lahko zagotovi le redno ponavljanje določenih negovalnih postopkov.

Problematično pri celulitu je namreč prav to, da povečana količina maščobnega tkiva v vezivnih prekatih pritiska na krvne in limfne žile, posledično pa se zmanjša pretok krvi in limfe, kar povzroča propadanje vezivnega tkiva v koži in še poslabša jamičast videz.

Redno telovadite, če pa želite izgubiti še kakšen kilogram, jejte manjše obroke. foto: youtube

• V boju proti celulitu začnite dan z izmeničnim prhanjem s hladno in toplo vodo. Najprej si problematične predele oblivajte 15 sekund s toplo vodo, nato pa 15 sekund s hladno, ponovite trikrat zapored.

• Enkrat tedensko opravite piling – z nežnim drgnjenjem tudi ta vpliva na prekrvitev v koži, saj koža po pilingu lažje vsrka učinkovine v anticelulitni kremi. Poskusite s kavnim pilingom.

• Takoj po prhanju nanesite anticelulitno kremo in si problematične predele zmasirajte. Uporabljajte vse možne gibe od glajenja do kroženja, gnetenja, ščipanja in raztegovanja kože z obema rokama, kot bi jo hoteli strgati. Če se krema prehitro vpije, uporabite anticelulitno olje ali pa si ga izdelajte sami: v deset mililitrov osnovnega olja kanite po dve kapljici eteričnega olja brina, ciprese in grenivke. 

Takoj po prhanju nanesite anticelulitno kremo in si problematične predele zmasirajte. foto: youtube

• Za pospešitev mikrocirkulacije lahko uporabite tudi ledene kocke, ki jih zavijete v brisačo in se z njo zjutraj in zvečer zdrgnete po problematičnih predelih, dokler se led ne stopi. Druga skrajnost, ki pospeši mikrocirkulacijo, je toplota – obilno nanesite anticelulitni pripravek, ki kožo segreva, in predele s celulitom za 20 minut zavijte v folijo. Preostanek kreme po tem času vmasirajte v kožo.

• Pri celulitu pomagajo tudi zeliščne obloge ali obloge z morskim blatom, za vse naštete metode pa v glavnem velja, da celulita ne odpravijo, ampak kožo začasno napnejo, in zato jamičast videz ni toliko viden. Pomagajo nam toliko časa, dokler jih uporabljamo, pri oblogah (če jih izvajamo redno in večkrat zaporedoma) pa kakšen dan ali dva dlje.

prejšnji članek
Lepa rdeča je osnova zdravja
Zdravje
Lepa rdeča je osnova zdravja
naslednji članek
S to večerno masko razvajajte svojo kožo
Moda&Lepota
S to večerno masko razvajajte svojo kožo
#obraziavenija
obraziavenija