Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Recept: Tropski smoothie za lase

30. 6. 2017; 01.00
Avtor: V. M.
Maska za lase
Tropski smoothie. Mmmm, misel nanj predrami vaše brbončice, kajne? Toda današnji recept ni namenjen želodčkom, temveč lasem, ki so v poletnih dneh še kako potrebni vlažilne in blagodejne nege.

Kokosovo olje deluje na lase krepilno in negovalno. foto: splet

Ste pripravljeni, gremo v kuhinjo? Pripraviti moramo namreč omamen in blagodejen smoothie za suhe lase, ki bo lasni strukturi povrnil vlago, voljnost in svežino.

Kaj potrebujemo?

•    2 žlički ekstra deviškega kokosovega olja
•    žlica medu
•    jajčni rumenjak ali beljak (odvisno od tipa las)
•    banana
•    4 žličke mandljevega mleka

Priprava

Najprej stepemo beljak/rumenjak (odvisno od tipa las). Penasti zmesi dodamo dobro pretlačeno ali zmiksano banano, kokosovo olje (ki ga poprej segrejte), med in mandljevo mleko. Sestavine dobro zmešajte, da dobite gladko strukturo. Slednjo nanesite na lase in pustite delovati eno uro. Domačo masko nato temeljito izperite iz las, nato pa jih operite kot običajno.

Delovanje sestavin

Kokosovo olje predstavlja mali čudež za suhe in poškodovane lase. Maščobne kisline iz kokosovega olja namreč delujejo na lase krepilno in negovalno. Lasno strukturo ojačajo in okrepijo,  učinki kokosovega olja pa se lahko pohvalijo tudi v uspešnem boju proti prhljaju.

Med je odlično naravno sredstvo za ohranjanje vlage. Medene mineralne snovi bodo lase intenzivno navlažile, jih poživile in jim vrnile sijaj.

Domačo masko nato temeljito izperite iz las, nato pa jih operite kot običajno. foto: Vir: Arhiv Svet24

Jajčka bodo vašim lasem vrnila mehkobo in svežino. Jajčni rumenjak je poln beljakovin in maščob, primeren je za vse tiste, ki imate tudi sicer suhe lase. V kolikor so lasje mastni, namesto jajčnega rumenjaka uporabite beljak, ki vsebuje encime, ki uničujejo bakterije in odstranjujejo odvečno maščobo iz las in lasišča.

Banana je primerna za suhe in mastne lase. Učinkovine pospešujejo rast, lase intenzivno nahranijo, okrepijo in jim povrnejo voljnost.

prejšnji članek
To pa je preobrat! Znanstveniki razkrili vzrok grizenja nohtov!
Zdravje
To pa je preobrat! Znanstveniki razkrili vzrok grizenja nohtov!
naslednji članek
Okoli Jana Plestenjaka polno policije
Svet slavnih
Okoli Jana Plestenjaka polno policije
#obraziavenija
obraziavenija