julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

droga, lasulja, kokain Svet24.si

FOTO: Pod lasuljo skrival pol kilograma kokaina v ...

lunin mrk Petisvet.si

16. 7. 2019 ob 23.31: prihaja vaš sovražnik ali...

Lastovke Svet24.si

Po obisku inšpekcije oziroma "mestnih gospa": A ...

Meadow Walker Svet24.si

FOTO: Hči Paula Walkerja je vedno bolj podobna ...

Sophie Turner, Joe Jonas Najstnica.si

Medene tedne preživljata na Maldivih

ana jaka 2 Njena.si

Jaka Hafner je postal očka!

Poglejte, imate četrti prst daljši?
| V. M.

Poglejte, imate četrti prst daljši?

Po ljudskem izročilu že stoletja velja, da naj bi imele osebe, ki imajo na nogah kazalce daljše od palcev, boljše vodstvene sposobnosti., profimedia

Bi verjeli, da lahko dolžina prstov razkriva, kakšne so naše fizične in poslovne sposobnosti?

Sliši se za lase privlečeno, kajne? A kar nekaj študij nakazuje na to, da ponavljajoče se vzorce le ne moremo pripisati mitom. No in kaj na to poreče znanost?

Na univerzi Cambridge v Angliji so denimo izvedli študijo, tekom katere so ugotavljali nadarjenost za poslovanje. V raziskavi je sodelovalo 49 moških, rezultati pa so pokazali, da so moški, ki imajo prstanec daljši od kazalca, zaslužili desetkrat več denarja kot moški s krajšim prstancem. Slednje so pojasnili tako, da naj bi daljši prstanec kazal na večjo izpostavljenost fetusa moškemu hormonu androgenu. Slednjega povezujejo s povečano agresijo, ta pa je pri sklepanju poslov več kot potrebna.


Tudi stopnjo fizične sposobnosti naj bi razkrivala dolžina prstov, vsaj tako trdijo britanski raziskovalci. Na univerzi v Southamptonu so namreč opravili testiranje, tekom katerega so strokovnjaki proučili 241 najstnikov. Slednje je potekalo tako, da so izmerili roke vsakega fanta, nato pa so morali vsi preteči 50 metrski sprint. Rezultati so pokazali, da so fantje z daljšim prstancem tekli hitreje. Tudi za slednje naj bi bil odgovoren testosteron.

Naj gre za mit ali znanost, po ljudskem izročilu že stoletja velja, da naj bi imele osebe, ki imajo na nogah kazalce daljše od palcev, boljše vodstvene sposobnosti. Pa za šalo preverite dolžino prstov vaših najbližjih in presodite ali to drži tudi zanje.

Preberite si še: Test: Ste glamurozna diva?