vucek Odkrito.si

Zakaj Urška Vučak Markež ne shujša?

1 christian jones Svet24.si

Ob Meghan kar dva nova moška

duh Petisvet.si

Mrtvi skušajo nekaj povedati na ta način!

sneg, pes Svet24.si

V pričakovanju obilnega sneženja, zapade ga ...

jan plestenjak, tanja seme Svet24.si

Jan Plestenjak poljubil Tanjo Seme!

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Kylie Jenner spet noseča?

gamsi Njena.si

Umrl je vodja zasedbe Gamsi

Poglejte, imate četrti prst daljši?
| V. M.

Poglejte, imate četrti prst daljši?

Po ljudskem izročilu že stoletja velja, da naj bi imele osebe, ki imajo na nogah kazalce daljše od palcev, boljše vodstvene sposobnosti., profimedia

Bi verjeli, da lahko dolžina prstov razkriva, kakšne so naše fizične in poslovne sposobnosti?

Sliši se za lase privlečeno, kajne? A kar nekaj študij nakazuje na to, da ponavljajoče se vzorce le ne moremo pripisati mitom. No in kaj na to poreče znanost?

Na univerzi Cambridge v Angliji so denimo izvedli študijo, tekom katere so ugotavljali nadarjenost za poslovanje. V raziskavi je sodelovalo 49 moških, rezultati pa so pokazali, da so moški, ki imajo prstanec daljši od kazalca, zaslužili desetkrat več denarja kot moški s krajšim prstancem. Slednje so pojasnili tako, da naj bi daljši prstanec kazal na večjo izpostavljenost fetusa moškemu hormonu androgenu. Slednjega povezujejo s povečano agresijo, ta pa je pri sklepanju poslov več kot potrebna.


Tudi stopnjo fizične sposobnosti naj bi razkrivala dolžina prstov, vsaj tako trdijo britanski raziskovalci. Na univerzi v Southamptonu so namreč opravili testiranje, tekom katerega so strokovnjaki proučili 241 najstnikov. Slednje je potekalo tako, da so izmerili roke vsakega fanta, nato pa so morali vsi preteči 50 metrski sprint. Rezultati so pokazali, da so fantje z daljšim prstancem tekli hitreje. Tudi za slednje naj bi bil odgovoren testosteron.

Naj gre za mit ali znanost, po ljudskem izročilu že stoletja velja, da naj bi imele osebe, ki imajo na nogah kazalce daljše od palcev, boljše vodstvene sposobnosti. Pa za šalo preverite dolžino prstov vaših najbližjih in presodite ali to drži tudi zanje.

Preberite si še: Test: Ste glamurozna diva?