900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotni trend, ki piha na dušo ženskam z oblinami

28. 7. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
thighbrows

'Thigh brow' trend nakazuje na črto, ki nastane, ko se stegna srečajo z boki. foto: Instagram

Tudi letošnje poletje družbena omrežja preplavljajo fotografije žensk in deklet, ki se trudijo ustrezati zastavljenim lepotnim idealom. Ne dovolite, da trendi vplivajo na vašo samopodobo.

Zdi se, da je problematično kovanje lepotnih idealov na družbenih omrežjih vsaj za hip zaplavalo v malce drugačne vode. Po obsesivnem čaščenju lepotnih trendov, ki spodbujajo nezdravo hujšanje, se je tokrat na piedestal vrinil še trend, ki pozdravlja obline. Gre za tako imenovan 'thigh brow', ki nakazuje na črto, ki nastane, ko se stegna srečajo z boki. Bujnejše kot so obline, izrazitejša je črta. Kakopak nobeno pretiravanje ni dobro za zdravje, zlasti ne, če uresničevanju sledimo z namenom, da bi bili sprejeti.

Čaščenje vitkega telesa na spletnih omrežjih

Ideje o modnih trendih, ki naj bi jim sledile ženske in dekleta, da bi ustrezale lepotnim idealom, so v zadnjih letih zajadrale nekoliko izven meja zdravega razuma. Ob vročih poletnih mesecih na Instagramu vlada prava obsesija, ženske namreč objavljajo posnetke delov telesa, ki se lahko ponašajo z doseženim lepotnim idealom. Vsako leto se v ospredje prerine nova modna muha, ki pa lahko močno vpliva na samopodobo deklet. Nekatera se v želji po doseganju lepotnih idealov zatekajo k nezdravemu hujšanju in preoblikovanju telesa, druga pa se zaradi odstopanja soočajo s slabo samopodobo.

Bikini bridge – bikini most foto: Instagram

O kakšnih viralnih trendih govorimo? Gre za modne hite, ki prekomerno in nezdravo poveličujejo vitkost. Ste že slišali za "thigh gap", "bikini bridge" in "ab crack?

  • Thigh gap – razmak med stegni
  • Bikini bridge – bikini most
  • Ab crack – trebušna verzel

Britanska profesorica Sarah Grogan iz Centra za zdravstveno psihologijo pojasnjuje, da njihovi podatki kažejo na izjemen socialni pritisk. ''V raziskavah, ki jih izvajamo, velika večina žensk in deklet poroča o tem, da želijo ustrezati točno določenim lepotnim idealom. Hrepenenje po idealu lahko vodi do izjemno slabe samopodobe, zlasti v primerih, ko ga dekleta ne morejo doseči.'

Ab crack – trebušna verzel foto: Instagram

Zatorej ne glejte fotografij, ne potrebujete razmaka med stegni, da bi bili srečni, niti bikini mosta, da bi bili ljubljeni, sprejeti. Seveda je zdrav življenjski slog, ki zajema  telovadbo in zdravo prehrano, dobrodošel. A je ob tem pomembno, da to počnemo zase in za svoje zdravje, ne pa, da z nezdravim pretiravanjem skušamo zadovoljiti potrebo po lepotnih trendih, ki jih narekujejo družbena omrežja.

Preberite si še: Pričeska, ki osvaja svet, v Sloveniji prisotna že 10 let!

Thigh gap – razmak med stegni foto: Instagram

I'm not even going on holiday this year yet here I am embracing the chub with a new bikini #bodyposi #thickthighssavelives #chubrubclub #thighbrows

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ catherine (@caffymac) on

prejšnji članek
Bralci svetujte: 'Mož noče v službo. Kaj naj storim?'
Zdravje
Bralci svetujte: 'Mož noče v službo. Kaj naj storim?'
naslednji članek
Brigitte Macron oblekla preozke kavbojke
Svet slavnih
Brigitte Macron oblekla preozke kavbojke
#nasazenazenska
nasazenazenska