Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Si želite čvrste, okrogle in napete?

21. 5. 2020; 03.00
Avtor: Revija Bodi Zdrava
zadnjica
Pri vsakodnevni negi redno skrbimo za obraz, velikokrat pa pozabimo na zadnjo plat. Kako skrbeti zanjo, da bo ritka vitka in brez celulitka? Preverite nekaj preprostih nasvetov!

Naravno luščilo
Je koža na vaši zadnjici brez sijaja? Krive so odmrle celice, ki se nalagajo na koži. Zato si naredite temeljito luščenje kože z grobo morsko soljo. Koža bo verjetno sprva rdeča, a kmalu gladka in svetleča. Če imate občutljivo kožo, namesto grobe uporabite drobno mleto sol.

Dobra drža


Lepa zadnjica se ne oblikuje čez noč, a pri garanju zanjo je pomembno tudi, kakšna je vaša drža in kako hodite. Preizkusite se lahko tako, da se naslonite na zid in skušate začutiti vse točke, v katerih se vaše telo dotika zidu. Če imate pravilno držo, boste začutili pete, zadnjico in ramena. 

Masaža pomaga
Če z zadnjico niste zadovoljni, morate poskrbeti za pospešeno cirkulacijo. Vsak dan si pred prhanjem naredite masažo tako, da vzamete grobo rokavico in s krožnimi gibi masirate zadnjico. Ko boste začutili, da se je koža segrela, lahko prenehate. Po prhanju nanesite kremo proti celulitu ali vlažilni losjon.

Glinena obloga


Glina je čudovito sredstvo za razstrupljanje. Lahko naredite kuro s pitjem gline ali jo uporabite kot oblogo na koži zadnjice. Zmešajte jo z vodo in jo v debelem sloju nanesite na zadnjico, počakajte dvajset minut in odstranite z vodo. Deluje tudi proti celulitu in odpravlja drobne mozolje na koži.

Boj s celulitom
Morda ne veste, ali se na vaši zadnjici nalaga celulit ali le maščobne obloge? Ugotovite lahko s ščipanjem: če gre za celulit, boste začutili rahlo bolečino in videli drobne vdolbine. V tem primeru se lotite kakšne proticelulitne kure v lepotnem salonu in se vsak dan mažite s kremami proti celulitu. Seveda pa tudi brez športa ne bo šlo.

Anatomske spodnjice


Preizkusite jih, če imate veliko in rahlo sploščeno zadnjico. Šivi na zadnjem delu anatomsko oblikujejo mišice zadnjice, ne da bi jo preveč stiskali. Odpravite se v trgovino, kjer imajo veliko izbiro takšnega perila, in ugotovite, ali vam bolj ustreza klasičen model ali takšne hlačke, ki imajo povišan pas in podaljšan nožni del.

Vztrajnostna telovadba
To je telovadba, ki jo izvajate s komaj opaznimi premiki mišic. Napnite mišice hrbta in zadnjice in jih poskušajte obdržati napete, dokler počasi ne preštejete do tri. Ponovite desetkrat, nato počivajte in naredite še en cikel. Te vaje lahko izvajate tudi med vožnjo z avtobusom, med sedenjem pred računalnikom ali v kinu.

Domača savna
Če je vaša zadnjica precej mehka, se v njej verjetno zadržuje preveč tekočine. Preizkusite savno za ta del telesa, ki jo lahko izvedete doma. V kad si nalijte vročo vodo, ki naj sega le kakšnih deset centimetrov od dna. Nato vanjo usujte veliko grobe soli in sedite vanjo. Sol bo ohranjala visoko temperaturo vode, hkrati pa bo učinkovala drenažno in povzročila, da se bo odvečna voda izločila kot znoj.

prejšnji članek
Ena najboljših slovenskih odbojkaric končala športno pot
Svet slavnih
Ena najboljših slovenskih odbojkaric končala športno pot
naslednji članek
Kako zdrava je tuna iz konzerve?
Zdravje
Kako zdrava je tuna iz konzerve?