Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Proč s trdo kožo na stopalih: Med in vrečka

28. 4. 2019; 01.00
Avtor: V. M.
med nega noge stopala

foto: Profimedia

Za vas imamo domač lepotni trik za bogato nego stopal. Vse, kar potrebujete, je cvetlični med in pvc vrečka …

Imate na petah trdo kožo sivo belih odtenkov, ki vas opominja, kako močno je izsušena in premalo negovana? Da bo vaša koža na stopalih mehka, gladka in bogato nahranjena, si lahko pomagate s preprostim trikom, ki bo poskrbel za žametno mehko kožo, kakršno ste si od nekdaj želeli.

Koža na stopalih potrebuje največ vlaženja, saj ne proizvaja maščobe. Nameniti bi ji torej morali precej več pozornosti, kot jo porabimo za nego obraza. Pa ji ga ne, kajne? Na stopala se običajno spomnimo šele, ko nas ogrejejo topli sončni žarki in se pričnemo spogledovati z mislijo, da bi tesno obutev zamenjali za odprte sandale. Pa dajmo letos za naša stopala poskrbeti že nekoliko prej, velja?

Naprej stopalom privoščite toplo kopel in kožo dobro podrgnite s pilico. foto: Profimedia

Predpriprava: Stopalom najprej privoščite toplo kopel, v katero dodajte jušno žlico sode bikarbone in dve jušni žlici oljčnega olja. Kožo po namakanju podrgnite s posebno pilico ali kamnom za odstranjevanje trde kože na stopalih.

Metoda z medom in pvc vrečko: Kožo na stopalih izdatno premažite z medom in na posamezno stopalo nataknite PVC vrečko. Da vam slednja ne bi zdrsnila iz gležnja, si lahko pomagate s kuhinjsko elastiko. Če želite, lahko čez vrečko nataknete še večje bombažne nogavice. Sedaj pustite, da topla klima in med opravita svoje delo. Domačo medeno oblogo pustite na nogah približno eno uro, po odstranitvi vas bo razveselil pogled na elastično in žametno mehko kožo. Metodo lahko izvajate najmanj enkrat na teden. Boste videli, kako zelo vam bo koža hvaležna. Ne pozabite tudi na vsakodnevno nego stopal s kremo, ki vsebuje ureo ali salicilno kislino.

Zakaj med? Med intenzivno navlaži kožo in jo oskrbi s prepotrebnimi hranilnimi snovmi.

Zakaj vrečka? Topla klima v vrečki bo odprla pore na koži stopal, kar bo omogočilo hitrejše vsrkavanje hranljivih snovi.

Med pripomore pri prenosu vode iz globljih ravni kože na površino.

Med pripomore pri prenosu vode iz globljih ravni kože na površino. foto: Pixabay

prejšnji članek
Tina Maze prvič objavila fotografijo hčere
Svet slavnih
Tina Maze prvič objavila fotografijo hčere
naslednji članek
Zvezdani Mlakar to zelo veliko pomeni
Svet slavnih
Zvezdani Mlakar to zelo veliko pomeni