profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako poleti skrbeti za svojo kožo?

7. 7. 2018; 02.00
Avtor: Bodi Zdrava
koža, ženska, nega

foto: Profimedia

Ženske obožujemo občutek, ko smo rahlo zagorele, pri tem pa nerade pomislimo na dolgoročno škodo, ki jo delamo svojemu obrazu. Gubice, pigmentni madeži in temne lise na obrazu so posledice, ki se bodo pokazale čez čas, zato je skrb za kožo ključna.

- Ne pozabite na vlaženje. Izberite nemastno vlažilno kremo ali gel, ki naj bo bogat z vitaminom E, in ta naj bo skozi poletje vaš zvesti spremljevalec. Pri vlaženju ne pozabite na roke oziroma dlani, na katerih se znaki staranja pokažejo najhitreje in jih je zato treba še posebno vestno negovati. In še to: vlažite se tudi od znotraj, kar z drugimi besedami pomeni – veliko pijte!
  
- Nežen piling dela čudeže. Poleti se obilno potimo, hkrati pa na obraz nanašamo kremo z zaščitnim faktorjem, na plaži smo izpostavljeni mivki … Vse to maši naše pore, in če koža ni lepo očiščena, tudi negovalni izdelki ne bodo delovali tako, kot bi morali. Nekajkrat na teden si zato naredite nežen piling, s katerim boste odstranili vse odmrle celice (pa ne le z obraza, temveč z vsega telesa).
  
- Izogibajte se soncu. Sonce (tudi če mu niste neposredno izpostavljeni) bo naredilo veliko škode vaši koži, zato se mu izogibajte. Bodite v senci, pokrivajte se z lahno plastjo oblačil in uporabljajte zaščitni faktor.   
  
- Aloe vera je vaša prijateljica. Če vas opeče sonce, si pomagajte z gelom iz aloe vere, ki naj bo skozi vse poletje vaš prijatelj. Gel si lahko nanesete tudi, če niste opečeni, saj bo kožo po vročem dnevu lepo ohladil in nahranil.   
  
- Jejte zdravo. Poleti naj bo na vašem jedilniku ogromno zelenjave, sadja in oreščkov, zdrav način prehranjevanja pa se bo zagotovo poznal tudi na vaši koži.

prejšnji članek
Naj tudi v vašem domu cveti!
Zdravje
Naj tudi v vašem domu cveti!
naslednji članek
Bakterije, ki skrbijo za zdravje, lepoto in dobro počutje
Zdravje
Bakterije, ki skrbijo za zdravje, lepoto in dobro počutje