mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kaj vsebujejo kozmetični izdelki?

14. 7. 2018; 01.00
Avtor: Novice Svet24
nakup kreme 2

Spoznajte zapletene izraze dodatkov h kozmetičnim izdelkom v vaši kopalnici. foto: Dreamstime

Ves čas poslušamo, kaj vsebujejo lepotni izdelki, kako učinkujejo in kaj koži ponujajo. Toda ali sploh vemo, kaj pomenijo in katera mešanica sestavin je najboljša? Preberite, kaj dejansko pomenijo in kako delujejo neznane lepotne besede.

Danes oglasi veliko obljubljajo in ponujajo, še več ponuja lična embalaža s številnimi pripisi sestavin in dodatkov, ki bodo iz nas naredili pravi čudež. Kljub lični embalaži je dobro poznati sestavine, ki so navadno navedene zgolj s kraticami, spoznajte jih.

AHK delujejo na površini kože, izenačujejo polt in izboljšujejo sijaj. foto: dreamstime

Kaj je AHK/BHK?

AHK so alfahidroksi kisline, kamor spadata glikolna in mlečna kislina. BHK so betahidroksi kisline, sem spada salicilna kislina. Te organske kisline so zadnje, kar bi si nanesli na obraz, če bi ocenjevali po imenu. V resnici na koži delajo čudeže. Dobimo jih iz sadja, oreščkov, mleka, sladkorjev, iz dreves …

Bodite seznanjeni s sestavinami, ki jih nanašate na kožo. foto: dreamstime

Delovanje

Nežno odstranjujejo odmrle celice na površini kože. AHK delujejo na površini kože, izenačujejo polt in izboljšujejo sijaj. Uporabljamo jih za kožo, poškodovano zaradi sonca, suho kožo in starejšo kožo, ki nima težav z nečistočami, saj alfa hidroksi kisline odstranjujejo vrhnjo poškodovano odmrlo plast celic, poleg tega pa izboljšujejo raven vlažnosti. BHK uporabljamo za mastno kožo, za kožo, nagnjeno k mozoljem, ogrcem in belim izboklinicam. Betahidroksi kisline raztapljajo maščobo, ki maši pore, preprečuje nastanek ogrcev in drugih nečistoč, ki vodijo v akne.

Hialuronska kislina, kaj je to? 

Gelu podobna molekula je naravna sestavina človeškega telesa. Ima izjemno sposobnost

zadrževanja vode v tkivih, saj lahko zadrži tudi do tisočkratno maso vode glede na lastno težo.

Delovanje 

Pomaga pri suhi koži in proti gubam. Z vbrizgavanjem hialuronske kisline popravljajo oziroma polnijo mehke nepravilnosti na koži oziroma gube. Za učinkovanje pa ne potrebujete samo igle, tudi z nanašanjem hialuronske kisline v obliki krem ali serumov boste zadeli v polno. Tako deluje kot izjemno vlažilo zgornjih plasti kože.

prejšnji članek
Je zdravljene z akupunkturo učinkovito?
Zdravje
Je zdravljene z akupunkturo učinkovito?
naslednji članek
Zakaj lasje izgubijo sijaj?
Moda&Lepota
Zakaj lasje izgubijo sijaj?
#obraziavenija
obraziavenija