900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ne nasedajte: Ponaredki znanih parfumov iz davčnih oaz

23. 8. 2018; 01.00
Avtor: V. M.
parfum

Nizka cena je lahko znak za previdnost ... foto: Dreamstime

Previdno pri nakupu parfumov prek spleta. Saj veste, ni vse zlato, kar se sveti. Aktualni ponudnik ima sedež podjetja v davčni oazi, nezadovoljni kupci denarja ne bodo prejeli nazaj.

Ste na spletu že zasledili prodajo ponaredkov parfumov znanih znamk? Preden se odločite za nakup, preverite ponudnika, da ne boste kot mnogi drugi kupci ob prejemu izdelka grenko razočarani.

Na Tržnem inšpektoratu RS so namreč prejeli prejel več pritožb potrošnikov, ki so kupovali dišave na spletni strani www.profumouno.eu. Stran ni več aktivna, isti trgovec pa sedaj posluje prek identične spletne strani www.superponudbaparfumov.eu/shop.

''Na spletni strani trgovec navaja, da gre za prestižne in skrbno izbrane italijanske Eau de Parfum izdelke. Dišavne note naj bi bile enake kot so v parfumih, ki so prikazani na fotografijah, torej ne gre za prodajo originalnih parfumov. Potrošniki, ki so se pritožili na tržni inšpektorat, so bili nezadovoljni s prejetimi izdelki, ki niso bili skladni s pričakovanji, prejete dišave pa se precej razlikujejo od originalnih. Pritožbe prodajalcu ne pomagajo, saj zavrača vračilo denarja,'' pojasnjujejo na Zvezi potrošnikov Slovenije in ob tem potrošnike opozarjajo, da je lastnik trgovine podjetje iz ZDA, ustanovljeno v ameriški zvezni državi Delaware, ki je ena od davčnih oaz. Zaradi tega zakonodaja EU, ki ureja področje spletnih nakupov, ne velja.

'Spletna stran v slovenskem jeziku še ne pomeni, da gre za slovenskega prodajalca, zato pred nakupom vedno poiščite podatek o trgovcu.'

Previdno pri nakupu dišav prek spleta.

Previdno pri nakupu dišav prek spleta. foto: Profimedia

prejšnji članek
Vam takšen pregled ginekolog res lahko zaračuna?
Zdravje
Vam takšen pregled ginekolog res lahko zaračuna?
naslednji članek
Hrvaška zvezdnica dobila (pre)drago darilo?
Svet slavnih
Hrvaška zvezdnica dobila (pre)drago darilo?