uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

vege alya - MJP Svet24.si

FOTO: Znani Slovenci, ki ne jejo mesa

POR1703033Z-zzswe5174 Reporter.si

Poslanec SAB: Novinarji so spravili ven, da bom ...

nevihta-dennis, poplave, wales Svet24.si

FOTO: Razglasili rdeči alarm, Wales in deli ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Na sonce nikakor brez zaščitnega faktorja!
| B.P.

Na sonce nikakor brez zaščitnega faktorja!

Za zdravo zagorelo polt ne pozabite na ustrezno zaščito, PR

Varno sončenje ne obstaja

Poletje je tu in z njim opečena koža in druge težave povezane s prekomernim sončenjem, če seveda ne poskrbite za primerno zaščito.   
Zaščita kože je pomembna ne glede na vašo starost ali tip kože, saj so prav vsi tipi kože v poletnem času dovzetni za opekline. Varno sončenje v resnici ne obstaja, a vendarle to ne pomeni, da se moramo zapreti med štiri stene. Kaj torej lahko storimo, da bi se varno gibali na prostem in uživali sončne žarke? Pred soncem se moramo ustrezno zaščititi. V široki paleti ponudbe sončnih krem v dm – u bo vsak član družine našel rešitev za tople, sončne dni. Poleg krem za sončenje, so na voljo tudi izdelki za po sončenju. Ti v primeru prekomernega izpostavljanja soncu opekline v najkrajšem možnem času ob redni in pravilni uporabi tudi omilijo.

Foto: PR - Za brezskrbno poletje ne pozabite na pravo zaščito za vso družino

Varovalni ukrepi pred soncem
Najučinkovitejši ukrep zaščite kože pred soncem je izogibanje sončnim žarkom, predvsem v tistem času dneva, ko je sonce najmočnejše. A ker ljudje po hladnih mesecih sonce naravnost obožujemo in ga za dobro počutje tudi potrebujemo, obstajajo tudi drugi varovalni ukrepi pred škodljivimi UV žarki. Nosimo lahko dolga oblačila, svetlih barv iz naravnih materialov. V povprečju smo poleti sončnim žarkom izpostavljeni vsaj dve uri na dan. Na poti v službo, na kolesu, ko se odpravimo po vsakodnevnih opravkih… Soncu se je težko izogniti. Tudi če nosimo klobuke ali kape, da bi si zavarovali glavo pred vročino in škodljivimi sončnimi žarki, smo žarkom vseeno izpostavljeni. Nikar ne pozabimo na bistveno varovalo pred soncem - sončne kreme z različnimi zaščitnimi faktorji.

Foto: Profimedia - Na soncu ne pozabite na slamnik in zaščitna oblačila

Kreme za sončenje in zaščitni faktor
Kreme za sončenje se delijo na kreme z nizko stopnjo zaščite (ZF 6 – 14), srednjo stopnjo zaščite (ZF 15 - 29), visoko stopnjo zaščite (ZF 30 – 59) in zelo visoko stopnjo zaščite (ZF več kot 60 ali 50+). Katero izberemo je odvisno od tega, kam se odpravljamo in koliko časa predvidevamo, da bomo soncu izpostavljeni. Prav tako je izbor kreme zelo odvisen od našega tipa kože in kako hitro zato koža reagira ob izpostavljenosti soncu. Cena kreme za sončenje ni vedno kazalec njene učinkovitosti, so ugotovili v lanskoletni raziskavi Zveze potrošnikov Slovenije.

Foto: PR - Anti-age krema za sončenje za obraz in dekolte

Otroška koža
Otroška koža je zelo občutljiva, zato jo v času poletja zaščitimo s sončnimi kremami z visoko stopnjo zaščite. Ker so malčki izjemno živahni in se v vodi radi igrajo ure in ure, je dobro upoštevati tudi vodoodpornost pri izbiri otroške sončne kreme. Kremo za sončenje nanesemo na kožo otroka vsaj pol ure pred aktivnostjo na soncu, da se krema vpije v kožo in tako nudi najbolj učinkovito zaščito.  

Foto: PR - Krema za sončenje za otroke z zaščitnim faktorjem 30

Kreme za po sončenju
Poškodbo kože zaradi prekomernega izpostavljanja soncu je marsikdo že izkusil, navkljub vsem preventivnim ukrepom. Tovrstni občutki na koži so sila neprijetni. Intenzivna rdečica, bolečina in kljuvanje je zgolj nekaj simptomov. Najbolj neprijeten je občutek ''zategovanja'' kože. Kožo je treba v tem primeru dobro navlažiti, da ji povrnemo prožnost in da spodbudimo njeno regeneracijo. V prodajalnah dm so vam na voljo različne SOS kreme za po sončenju, ki neprijetnosti odpravijo v zelo kratkem času. Hladilni učinek kreme lahko povečamo tako, da kremo sundance After sun gel shranjujemo kar v hladilniku.

Foto: PR - Izdelki Sundance za varno sončenje