stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako ostati šik na delovnem mestu v času vročinskega vala

3. 7. 2019; 04.00
Avtor: B.P.
doctorsfashiondiary

@doctorsfashiondiary foto: Instagram

Japonke pustite doma
Ker so temperature (končno) take, kot poleti morajo biti, se (vsaj tisti, ki še niste pobegnili na dopust) vsak dan soočate z enako težavo: kaj obleči za v službo v tej peklenski vročini? Brez skrbi, pred vami je nekaj namigov, kako boste tudi na 30+ ostali šik in primerno urejeni v službi, ne da bi zato žrtvovali dobro počutje.

Midi obleka je poletni must-have foto: Profimedia

Midi obleka je vedno dobra ideja
Obleka, ki sega do sredine meč, je vedno dobra ideja, ko morate biti urejeni za pisarno in je zunaj 30 stopinj in več. Prav tako niso moteči dolgi rokavi, če le izberete lahek in prijeten material, ki pusti koži dihati. Ker je kroj klasičen si lahko privoščite več barv in vzorcev, za bolj formalne priložnosti pa dodate suknjič. 

Bodite pozorni na spodnje perilo, ko nosite bela ali svetla oblačila foto: Profimedia

Bodite pozorni na spodnje perilo
Poletni materiali so lahkotnejši in tudi bolj prosojni, zato vedno, preden se odpravite od doma, preverite, ali izbrano spodnje perilo ne kuka ven. Nič ni namreč bolj neprijetno na pogled, kot so črne spodnjice pod belimi hlačami.  
Nosite tkanine, ki dihajo
Poleti si vsi želimo na sebi imeti čim manj slojev in čim bolj lahka oblačila. Zato so še posebej pomembni materiali iz katerih so ta narejena. Lan, bombaž in svila so veliko bolj prijetni od njihovih umetno narejenih sorodnikov.

Potni madeži so manj vidni na svetlejših oblačilih foto: Profimedia

Bodite preudarni pri izbiri barv
Poleti se, hočeš nočeš, vsi veliko potimo. Zato že ko kupujete oblačila za poletje, razmislite, ali se bodo na njih poznali madeži od potu. Načeloma se ti ne poznajo na svetlejših oblačilih, ni pa nujno. Tudi črna je, kar se tega tiče, precej varna barva, a morda ne najbolj prijetna za temerature 30+. 

Natikači za na plažo niso za v pisarno! foto: @msorrig

Japonke pustite doma
Japonke, plastični natikači, crocsi in podobno so namenjeni zgolj in samo za na plažo in okoli hiše, v pisarni pa resnično nimajo kaj iskati! 

Bermude z visokim pasom so primerno poletno oblačilo za v službo foto: @jaimetoutcheztoi

Kratke hlače ne, bermude ja!
Kratke hlače vam, ko pomislite na oblačila za službo, zagotovo ne pridejo ne misel. Kar je popolnoma pravilno. Kratke hlače lahko namreč za v službo oblečete le, če so videti kot vaše dolge, najbolj elegantne hlače, kar jih premorete, a v krajši različici. Se pravi, če so klasične bermude. To pomeni, da morajo segati največ malo nad koleni, da morajo biti dobro ukrojene in predvsem morajo pokrivati vse kritične dele. Kako veste, da so kratke hlače dovolj dolge? Če pokrivajo vaša stegna, ko se usedete, so primerne. In še eno pravilo: krajše kot so hlače, nižje naj bodo pete. Sandali ali natikači s približno 5 cm petko bodo najbolj primerni.
prejšnji članek
Tanja Ribič ob službo!?
Resničnostni šovi
Tanja Ribič ob službo!?
naslednji članek
Čeprav je denarnica prazna, se dopustu ni treba odpovedati
Zdravje
Čeprav je denarnica prazna, se dopustu ni treba odpovedati
#obraziavenija
obraziavenija