stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako pravilno barvati obrvi?

31. 1. 2020; 02.00
Avtor: Revija Liza Maja
obrvi

Risanje brezhibnih obrvi ni težko. foto: Revija Zvezde

Vsak nima te sreče, da bi ga narava obdarila z izrazitimi, močnimi, košatimi in opaznimi obrvmi, kot so zadnja leta v modi. Zato si pač pomagamo s svinčniki, s katerimi rišemo manjkajoče dlačice, in serumi, ki pospešijo rast in obrvem dajo volumen. Žal pa učinki tega truda niso trajni in jih zvečer izničimo že s prvo kapljo vode pod prho. Se sprašujete, kako do trajnejšega rezultata? Najlažje z barvanjem!

Odkar je manekenka Cara Delevingne pred leti prikorakala na modno brv s košatimi in močnimi obrvmi, ki so spominjale na našega Fredija Milerja, je bil tu nov trend in izstopajoče ter temne obrvi, ki so bile priljubljene v času klasičnega hollywoodskega glamurja, so se vrnile na sceno. Z njimi pa tudi vprašanje, kako ustvariti takšne obrvi, ki jih imajo redki po naravni poti.

Odgovor: z barvanjem. Kako to poteka in ali se postopka lahko lotimo sami, pa si preberite v nadaljevanju.

Ne pozabite na obrvi foto: PROFIMEDIA

Za kakšen postopek gre pri barvanju obrvi?

Obrvi se barvajo s trajnimi barvami, ki poudarijo in definirajo obliko, saj barvne molekule dosežejo tudi najmanjše in najsvetlejše dlačice, ki so sicer neopazne. Barvanje lahko opravimo v kozmetičnem (frizerskem) salonu ali celo doma (kupimo posebno barvo za obrvi), najbolje z barvo enakega odtenka, kot so naše naravne obrvi, včasih pa se posamezniki odločijo tudi za odtenek ali dva temnejšo barvo, ki vizualno ustvari občutek, da so obrvi debelejše in s tem videz bolj mladosten.

Koliko časa traja?

Barvanje traja približno 15 minut. Najprej se naredi posvetovanje, kako polne in naravne naj bi bile videti obrvi, nato pa kozmetičarka očisti obrvi in okrog njih nanese tanko plast vazelina, ki preprečuje obarvanje kože. Sledita mešanje barve in njen nanos na obrvi, in sicer se prva plast barve nanese proti rasti dlačic, drugo pa v nasprotni smeri. Barva učinkuje na dlačicah nekaj minut, odstrani pa se z vlažnim robčkom. Če opazimo nekaj ostankov barve na koži pod dlačicami, se nam ni treba vznemirjati, saj se bo sprala po dnevu ali dveh. Tudi zato je najbolje načrtovati barvanje obrvi v petek, ko je pred nami vikend.

vrisovanje obrvi foto: profimedia

Komu je barvanje namenjeno?

Za barvanje obrvi se lahko odloči vsak, ki ni za-dovoljen s svojimi naravnimi obrvmi, bodisi da so te posivele, se ne ujemajo z barvo las ali so premalo poudarjene. Postopek barvanja posivelih obrvi je sicer nekoliko bolj zapleten in se priporoča, da ga opravi strokovnjak, saj so sive dlačice bolj odporne proti barvnim molekulam, zato je proces barvanja treba nekoliko prilagoditi.

Kako hitro se pokažejo rezultati?

Učinek barvanja se pokaže takoj, je pa treba pa-ziti, da še 12 ur po barvanju obrvi ne pridejo v stik z vodo. Barva traja približno tako dolgo kot pri laseh; po treh do šestih tednih je priporočljivo narediti osvežitev. Bo pa barva bolj obstojna, če v vsakodnevni negi obraza ne bomo uporabljali globinskih čistil, pilingov, izdelkov na osnovi olj, pa tudi retinoi-dov in retinola, ki kožo pod obrvmi lahko razdražijo.

Ali so barve varne?

Če si nameravamo obrvi barvati sami, kupimo temu namenjene barve in naredimo 24-urni test na alergije in infekcije. Prav tako pazimo, da barva ne zaide v oči. Skratka, držimo se navodil, ki so navedena na embalaži, in dober rezultat skoraj ne more izostati.

Z domačim pripravkom lahko zgostite obrvi.

Z domačim pripravkom lahko zgostite obrvi. foto: Profimedia

prejšnji članek
Trend: Tako se nosijo oblačila z napihnjenimi rokavi
Moda&Lepota
Trend: Tako se nosijo oblačila z napihnjenimi rokavi
naslednji članek
Koliko Slovencev kadi?
Zdravje
Koliko Slovencev kadi?