Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Zlata pravila za lepo kožo!
| NN

Zlata pravila za lepo kožo!

Čistilni izdelki s kože odstranijo nečistoče, kot so odvečna olja, odmrle kožne celice, ličila in onesnaževalci. Pomagajo tudi preprečiti zamašitev por in kožo pripravijo na vlažilno nego. Vrsta čistilnega izdelka je odvisna od lastnih želja in tipa kože. Pomembno pa je, da uporabljate čistilni izdelek, ki je namenjen vašemu tipu kože.

Kakšna je razlika med čiščenjem in tonificiranjem?
Čiščenje in tonificiranje kože sta pomembna dela vaše vsakodnevne redne nege kože. Čiščenje odstrani odvečna olja, ličila, nečistoče in odmrle kožne celice. Za čiščenje lahko uporabite losjon, gel ali peno, odvisno od lastnih želja in tipa kože. Tonik učinkovito odstrani vse ostanke čistilnih izdelkov in ličil ter vsakodnevnih nečistoč, obenem pa očisti tudi pore, tako da odstrani odvečno olje. Kožo poleg tega pomiri, jo oskrbi z vlago in pripravi na nego, ki sledi, tako da olajša nanos vlažilnega izdelka. Za najboljši učinek nanesite malo tonika na blazinico vate in obrišite obraz in vrat.

Zakaj sta čiščenje in odstranjevanje ličil pomembna za lepo kožo?
Če nečistoč s kože ne odstranjujete redno, se pore zamašijo – ne glede na to, ali uporabljate ličila ali ne. Koža lahko zato postane medla. Prav zato je bistveno, da uporabite odstranjevalec ličil in da obraz očistite zjutraj in zvečer kot del vsakodnevne redne nege kože.

Zakaj moramo zjutraj očistiti kožo?
Telo se poti tudi ponoči, in to kar do 40 odstotkov bolj kot podnevi. Pomembno je, da zjutraj z obraza odstranite znoj, odmrle kožne celice in odvečna olja, da lahko dobro začnete dan.

Kakšna je ustrezna temperatura vode za čiščenje?
Pomembno je, da je voda mlačna, da ne razdraži kože. Prevroča voda draži kožo in kapilare lahko popokajo. Toda tudi premrzla voda ni priporočljiva, ker pore zapre, namesto da bi jih odprla za čiščenje. Najbolje je, da izberete temperaturo vode, ki je prijetna za kožo.

Kaj naj sledi čiščenju kože?
Za lepo in zdravo kožo je nujno redno oskrbovanje z vlago. To pomeni, da je vlažilna krema obvezna. Negovalni izdelek nanesite takoj po čiščenju in tonificiranju, da koža nima možnosti postati suha ali napeta.

Zakaj večina čistilnih izdelkov vsebuje vitamine?
Koža nujno potrebuje vitamine, saj podpirajo številne telesu lastne encime. Brez vitaminov določeni pomembni metabolični procesi ne bi mogli potekati. Vitamin E je denimo antioksidant, ki zagotavlja zaščito pred negativnimi zunanjimi vplivi in nevtralizira proste radikale.

Kakšna je najboljša tehnika brisanja kože po čiščenju?
Splošna tehnika brisanja obraza ne obstaja, vendar bodite previdni. Pomembno je, da ne pretiravate z umivanjem obraza, enkrat zjutraj in enkrat zvečer povsem zadostuje. Bodite previdni pri brisanju kože. Po prhanju obraz z brisačo popivnajte ali le rahlo podrgnite. Morda bo trajalo nekoliko dlje, vendar bo koža manj obremenjena.