Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

V Cityparku odprta večina trgovin in ponudnikov storitev!

16. 12. 2020; 11.30
Avtor: Oglasno sporočilo
Za nemoteno nakupovalno izkušnjo so sprejeti najvišji preventivni ukrepi.

Največje nakupovalno središče v Sloveniji Citypark, ki ga upravlja SES European Shopping Centers, se je danes odprlo ob 7. uri. Takrat sta vrata za obiskovalce odprla megamarket Interspar in DM. Večina ostalih prodajaln je pričela obratovati ob 8. uri. Po začasnem zaprtju vseh trgovin z ne nujnim blagom je danes prvi nakupovalni dan, ko so odprte trgovine in ponudniki storitev skladno s sprostitvijo nekaterih protikoronskih ukrepov vlade.

Današnji dan je potekal v znamenju urejenega pretoka obiskovalcev. Tudi v najbolj frekventnih nakupovalnih urah je bilo število obiskovalcev daleč pod pragom največjega dovoljenega števila ljudi glede na površino nakupovalnega središča (pravilo 30 kvadratnih metrov na osebo). V Cityparku sistemsko štejemo število obiskovalcev, dosledno pa že od začetka epidemije spoštujemo tudi vse predpisane higienske zaščitne ukrepe. Varnostni in higienski ukrepi bodo tako v prihodnjih dneh še povečani. V nakupovalnem središču smo zagotovili dodatno varnostno osebje, ki obiskovalce opozarja na vzdrževanje predpisane varnostne razdalje. Sedišča so tam, kjer je mogoče, odstranjena oziroma označena z obvestili o prepovedi sedenja. Prav tako so izobešena obvestila, da lahko obiskovalci hrano in pijačo uživajo izključno izven nakupovalnega središča, ki ga sicer redno prezračujemo z vpihovanjem do 100-odstotnega svežega zraka.

»Veseli smo, da smo obiskovalcem ponovno na voljo. Vzdušje v nakupovalnem središču je sproščeno. Trgovci poročajo o povprečnem prometu. Obiskovalci so zelo disciplinirani in spoštujejo predpisane zaščitne ukrepe. Prizadevamo si, da frekvence obiskovalcev čim bolj uravnamo, da je torej število obiskovalcev v nakupovalnem središču čez dan enakomerno porazdeljeno. Smo v nenehnem stiku z našimi shop partnerji, s katerimi sprejemamo in se dogovarjamo o dodatnih ukrepih, s pomočjo katerih se izogibamo povečanemu številu obiskovalcev tudi v najbolj priljubljenih in obiskanih trgovinah v Cityparku,« je pojasnil Andrej Ropret, center manager Cityparka, ki ima poleg TÜV-certificiranih higienskih standardov urejen oz. izdelan tudi dodaten natančen protokol preprečevanja okužb. Ob tem je Ropret izpostavil še: »Obiskovalce še naprej prosimo, naj se držijo varnostnih pravil in naj sedaj v tednu dni, kolikor trenutno odlog dovoljuje odprtje tekstilnih in obutvenih trgovin, opravijo nujne nakupe.«

Trgovine z živili, oblačili in obutvijo so zelo dobro obiskane

Trgovine z živili, prodajalne z oblačili in obutvijo so bile že prvi dan ponovnega odprtja nakupovalnega središča Citypark v celoti še posebej dobro obiskane. Tudi drogerije in parfumerije poročajo o pozitivnem poslovanju. Smučarska oblačila in pripomočki za aktivnosti na prostem pa so bili najbolj iskani v trgovinah s športno opremo.

Nakup Desetakov

V zadnjih tednih smo zaznali zmanjšano povpraševanje za nakup darilnih bonov Desetak, kar pripisujemo omejenemu številu odprtih trgovin, ki so bile v času popolnega zaprtja omejene zgolj na trgovine z življenjsko nujnimi potrebščinami. Zdaj pa se je zanimanje za darilne bone Desetak, ki jih je mogoče unovčiti v vseh petih SES-ovih nakupovalnih središčih po Sloveniji, močno povečalo. Naročite jih lahko prek spleta in vam jih dostavijo na dom. Letos se sicer za obdarovanje z darilnimi boni Desetak še pogosteje odločajo v podjetjih, ki na tak način obdarijo svoje zaposlene.

prejšnji članek
Luki Basiju v 12 urah uspelo nekaj neverjetnega
Svet slavnih
Luki Basiju v 12 urah uspelo nekaj neverjetnega
naslednji članek
Mati Luke Dončića navdušila kot country dekle
Svet slavnih
Mati Luke Dončića navdušila kot country dekle