profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

Profimedia Madonna Odkrito.si

Tako razkošno vilo si je v času koronavirusa ...

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

TOYOTA YARIS je evropski avto leta 2021!
| Oglasno sporočilo

TOYOTA YARIS je evropski avto leta 2021!

Yaris navdušuje s svojo hibridno tehnologijo, nizkimi emisijami, odličnimi voznimi lastnostmi in dostopno ceno. Žirijo sta prepričali tudi privlačna oblika in bogata varnostna oprema. Skupaj z Yarisom je bil nagrajen tudi njegov strastni brat GR Yaris. Yaris je bil v svoji prvi generaciji že leta 2000 razglašen za Evropski avto leta. Yaris je tudi najbolje prodajani avtomobil v Evropi.

Leta 2000 je bila prva generacija modela Yaris sploh prvi avtomobil znamke Toyota, ki mu je bila podeljena laskava nagrada Evropski avto leta. In kot da se zgodovina ponavlja, je 59 avtomobilskih novinarjev iz različnih evropskih medijev četrto generacijo Yarisa spet razglasilo za Evropski avto leta.

Yaris je žirijo prepričal s svojo hibridno tehnologijo, ki omogoča tekočo in udobno vožnjo, nizke emisije in dostopno ceno. Predvsem pa jih je navdušilo dejstvo, da se več kot 80 odstotkov kupcev novega Yarisa odloči za hibridni pogonski sklop. Poleg tega pa so izpostavili tudi odliko, dinamične zmogljivosti in vrhunsko varnostno opremo, ki je vodilna v segmentu A.

K izboru je zagotovo prispevala tudi ultra zmogljiva športna različica GR Yaris, ki velja za enega najboljših serijskih športnih avtomobilov na svetu.

Foto: yaris toyota

Priznanje Evropski avto leta 2021 je prišlo le nekaj dni za tem, ko je bil Yaris sploh prvič razglašen za najbolje prodajani evropski avtomobil, kar je jasen znak usklajenosti evropskih kupcev in žirije, ki izbere Evropski avtomobil leta.

"Za nas je to velika čast. To je že tretji naslov Evropski avtomobil leta za znamko Toyota. Prvič je to priznanje dobil Yaris leta 2000. Leta 2005 je ta nagrada pripadla Priusu, sedaj pa še četrti generaciji modela Yaris. To je veliko priznanje za naše delo in trud. Ob tem bi se želel še posebej zahvaliti razvojnim ekipam v Evropi in na Japonskem. To je najboljši Yaris, ki smo ga kdajkoli izdelali. S tem smo uresničili tudi besede Akia Toyode, ki si je zaželel, da bi naši avtomobili na obraze kupcev narisali širok nasmeh," je bil zadovoljen Matt Harrison, izvršni podpredsednik Toyota Motor Europe.