profimedia-0739909126 Svet24.si

Moldavska predsednica zavrnila Orbanov poljub

profimedia-0308365697 Svet24.si

Hrvati bodo uvažali spermo iz EU

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: kako je Hojs odpiral vrata do...

jansa logar predsedniske volitve Reporter.si

Nove stranke dišijo po slabitvi SDS, Janša pa se...

oblak 1 pm Ekipa24.si

Šok, šok, šok! Za tekmi s Finsko in Dansko ...

Timotej Cizej in Žanet Breški Njena.si

Žanet Breški iskreno o zavrnitvah

sobotna priloga Ekipa24.si

Ekipa piše zgodovino! Današnjemu izvodu smo ...

Ne delajte teh napak pri nanašanju balzama na lase
| Tea Dečman

Ne delajte teh napak pri nanašanju balzama na lase

Za zdrav videz las brez odvečnega sijaja poskrbi tudi rumenjak., dreamstime

Uporaba balzama je na prvi pogled preprosta, nanesemo ga po umivanju, počakamo minuto ali dve in splaknemo. A vendarle se lahko tudi zaplete. Kako?

Frizerji opozarjajo na pet pogostih napak, ki jih delamo pri uporabi balzama in se jim je dobro izogniti.

Preveč balzama

Pri nanosu balzama velja pravilo »manj je več«. Preveč regeneratorja lahko po nepotrebnem obteži lase, da so videti težki, utrujeni in brez življenja. Ko si lase umijete in otrete, stisnite na dlan približno za lešnik balzama. Vtrite ga v vlažne lase, ga dobro vmasirajte in po kratkem času učinkovanja temeljito sperite z mlačno vodo.

Pretirano varčevanje

Čeprav nanos balzama malce podaljša postopek umivanja las, se mu nikar ne odrecite. Balzam je nujen, da zapre odprte lasne luske ter da jih ohranja zdrave in sijoče. Na dolgi rok se neuporaba ali pretirano varčevanje z balzamom pokaže v lomljivih in krhkih laseh.

Foto: profimedia - lasje

Šampon z balzamom

V želji po prihranku časa in poenostavitvi nege las številne kozmetične hiše ponujajo izdelek 2 v 1; torej šampon in balzam v eni steklenički. A če želite imeti zdrave lase, se boste uporabi tega raje izognili, kajti količina balzama v takšnem izdelku pogosto ne zadostuje za nego celotne dolžine las (sploh če imate srednje dolge ali dolge lase). Kombinacijo balzama in šampona raje uporabljajte le občasno, na primer samo na dopustu.

Nepravilen nanos

Ena najpogostejših napak pri uporabi balzama je ta, da ga ne nanašate le po dolžini in konicah las, temveč ga preveč intenzivno vtirate tudi v korenine. Vendar lasišče takšne nege ne potrebuje, kajti zanjo poskrbijo že lojne žleze in naravne maščobe, ki obdajajo kožo na tem predelu. Če lasišče pretirano obremenjujete z balzamom, so lasje videti bolj mastni, motni, na koži lasišča pa se lahko tudi zamašijo pore in nastanejo izpuščaji.

Balzam za različne tipe las

Vsak tip las potrebuje svojo nego in to velja tudi za uporabo balzama. Tako je lahko regenerator, ki je denimo namenjen suhim in poškodovanim lasem, veliko pretežak za tanke in fine lase. Vedno torej pazite na to, da izberete ustrezen balzam za svoj tip las, v nasprotnem primeru vam izdelek lahko bolj škodi kot koristi.